Аналітики оцінили нову розробку російської ракети "Іскандер"
Категорія
Світ
Дата публікації

Аналітики оцінили нову розробку російської ракети "Іскандер"

ОТРК "Іскандер"
Джерело:  Defense Express

Російська пропаганда вихваляється розробкою нової версії балістичної ракети "Іскандер-1000" із нібито дальністю польоту близько 1 тис км. 

Головні тези:

  • Російська пропаганда вихваляє нову версію ракети "Іскандер-1000" з дальністю польоту близько 1 тис км.
  • Аналіз показує, що доступна інформація про ракету досить обмежена, включаючи масу бойової частини та деталі систем наведення.
  • Експерти вважають, що Росія може розробляти ракети “Іскандер-1000” для посилення свого військового потенціалу та геостратегічних позицій.
  • Існують припущення про можливу аналогію між “Іскандер-1000” та ракетою KN-23 з Північної Кореї, що може вплинути на геополітичну обстановку.
  • За даними аналізу, російські ракети можуть мати значно більшу дальність порівняно зі стандартними версіями “Іскандер” та становити певну загрозу для сусідніх країн та регіону в цілому.

Що відомо про розробку Росією ракети "Іскандер-1000" 

Ворожі пропагандисти пишуть, що по їх заявленому черговому "вундерваффе" під неофіційним позначенням "Іскандер-1000" доступних даних поки що мало. Окрім заявленої дальності стрільби до 1 тис кілометрів, там також заявляється коефіцієнт ймовірного відхилення від цілі "від 5 метрів", - підкреслюють аналітики видання.

Вони також звертають увагу на те, що не має інформації про масу доопрацьованьої бойової частини.

Однак, відомо, що у ракеті використовується "автономна інерційна система наведення, ймовірно із системою корекції за даними супутникової навігації та можливо із радіолокаційним наведенням по карті місцевості в районі цілі на фінальному етапі польоту".

В Росії нібито розробляють нову модифікацію ракети “Іскандер”
ОТРК “Іскандер”

При цьому росіяни заявляють, що ракети "Іскандер-1000" нібито конструктивно подібні до балістичних ракет 9М723 до ОТРК "Іскандер".

Слід зробити поправку на те, що російські пропагандисти заявляють про свій гіпотетичний "Іскандер-1000" на тлі погроз Кремля зробити те, що вони й так зробили ще в 2019 році, тобто розгорнути ракети середньої дальності наземного базування, що власне й привело до фактичної призупинення дії угоди РСМД, - пояснюють аналітики у матеріалі видання.

Росіяни можуть розробляти аналог ракети КНДР KN-23

При цьому експерти не виключають, що країна-агресорка і справді може розробляти балістичну ракету до ОТРК "Іскандер" із дальністю польоту до 1 тис кілометрів.

На думку аналітиків видання, російські розробники можуть використовувати досвід використання північнокорейських балістичних ракет KN-23 для атак по Україні на початку 2024 року.

За словами аналітиків, такі ракети під час випробувань показали дальність пуску до 900 кілометрів, в той час, як наявні на той час у росіян 9М723 до ОТРК "Іскандер" мали дальність пуску максимум до 500 кілометрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?