Аналітики прогнозують удари ЗСУ по виробництву російських літаків Су-57
Категорія
Світ
Дата публікації

Аналітики прогнозують удари ЗСУ по виробництву російських літаків Су-57

Cу-57
Джерело:  Defense Express

Після інформації про перше в історії ураження російського винищувача Су-57 на аеродромі Ахтубінську цілком доречним є питання: а чи можна вразити дронами місце виробництва таких літаків, а також у чому могла полягати мета удару по Су-57, крім того, що це дорогоцінний та рідкісний зразок російського озброєння. 

Головні тези:

  • ЗСУ можуть вразити місце виробництва літаків Су-57, що може мати велике стратегічне значення в конфлікті з Росією.
  • Су-57 як носії крилатих ракет потенційно можуть бути ефективними засобами ураження критичної інфраструктури.
  • Можливість удару ЗСУ по авіазаводу, де виготовляються літаки Су-57, викликає обговорення щодо можливих наслідків для російського військово-промислового комплексу.
  • Ураження найсучаснішого російського винищувача Су-57 є історичною подією в контексті війни в регіоні.
  • Аналіз ситуації демонструє можливі наслідки ударів ЗСУ по об'єктах російської військової техніки на території Росії.

ЗСУ можуть бити по місцю виробництва російських літаків Су-57

Видання Defense Express нагадує, що Су-57 є носіями крилатих ракет типу Х-69, які були використані для знищення Трипільської ТЕС у квітні 2024 року.

Так виходить, що при ударах по критичній інфраструктурі один Су-57 міг завдати не меншої шкоди, аніж один стратегічний бомбардувальник Ту-95МС. Відповідно, уразити цей літаючий "аналоговнєт" без чіткої класифікації є настільки ж рівнозначним в плані селекції цілей, як і уразити стратегічний бомбардувальник.

Вони підкреслюють, що Су-57 виготовляються на авіазаводі у місті Комсомольск-на-Амурі, що на Далекому Сході, аж за озером Байкал, і це виключає можливість удару безпілотниками по цьому підприємству.

Але тут виникає цікавий момент про "вузькі місця" в структурі російського ВПК. Росіяни виготовляють Су-57 на тому ж авіазаводі, де розгорнуто виробництво і Су-35С, іншого їх "аналоговнєта". Коли рашисти у 2020 році розгортали лінію по виробництву Су-57, вони не стали будувати нові цехи, вони просто поставили більшу кількість стапельного обладнання у наявні приміщення, і заодно спробували прискорити темпи виробництва коштом покращення ефективності роботи персоналу авіазаводу.

Аналітики припускають, що росіяни навіть не розраховували, що їм після лютого 2022 року доведеться в авральному порядку хоч якось поповнювати втрати в авіації, отримані від дій української ППО.

Можливо, з часом Сили оборони України таки знайдуть спосіб, як дістати авіазавод в Комсольску-на-Амурі, розташований за понад 8 тисяч кілометрів від кордону України, і на котрому виготовляють одразу два важливі зразки рашистської авіатехніки.

Україна уразила російський літак Су-57

8 червня на території аеродрому "Ахтубінськ" в Астраханській області Росії, розташованого за 589 кілометрів від лінії бойового зіткнення, було уражено найсучасніший винищувач Москви Су-57.

На кадрах видно, що сьомого червня Су-57 стоїть цілий, а вже наступного дня біля нього зʼявились вирви від вибуху та характерні плями пожежі, яка виникла внаслідок вогневого ураження.

На озброєнні повітряно-космічних сил Росії перебувають лічені одиниці таких бойових літаків. Ураження Су-57 — перший такий випадок в історії, — наголосили в ГУР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?