Аналітики розкрили історичне значення атаки БпЛА по кораблях РФ поблизу Таганрога
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики розкрили історичне значення атаки БпЛА по кораблях РФ поблизу Таганрога

буксир "Інженер Смирнов"
Джерело:  Defense Express

У неділю, 9 червня, РосЗМІ поширили інформацію про влучання українських дронів по буксиру “Інженер Смирнов" та баржі "Секция-179" в районі російського порта “Таганрог” 

Головні тези:

  • Це історичний випадок атаки українських дронів на російські цілі в акваторії Азовського моря під час злочинної війни.
  • Атака демонструє зростаючі можливості України у використанні далекобійних засобів ураження.
  • Українські дрони влучили в буксир та баржу, що належать до російських проектів, демонструючи точність та ефективність удару.
  • Наслідком атаки може стати початок систематичного терору російських комунікацій в Азовському морі.
  • Українські аналітики уточнюють, що розроблені системи телекерування дозволяють наводити БпЛА на ціль у реальному часі, підвищуючи точність ударів.

Що відомо про наслідки атаки БпЛА по буксиру “Інженер Смирнов" та баржі "Секция-179"

За інформацією аналітиків порталу, ця атака українських дронів історична.

Зазначається, що це перший від початку розв’язаної Росією злочинної війни випадок атаки українських дронів по російських цілях в акваторії Азовського моря.

Ця атака також демонструє зростаючі можливості України із використання засобів далекобійного ураження.

Почнімо хоча би із того, що для такого влучання в районі російського Таганрога безпілотникам ЗСУ потрібно було обійти дуже щільну систему ППО російських окупантів у прифронтовій зоні, і це таки вдалось. Окремо цікавим є параметр розміру цілей, по яким відбулось заявлені влучання в цій атаці. Буксир "Инженер Смирнов" належить до проекту 81200 та має довжину і ширину корпусу в 31,4 метри та 10,2 метри відповідно, баржа "Секция-179" — до проекту P-156, де довжина та ширина корпусу складає 114,5 метрів та 14,07 метрів відповідно, — пояснюють аналітики.

Що ще цікавого в атаці українських дронів по російських кораблях в Азовському морі

Окрім цього автори матеріалу зазначають, що уражені російські судна мають майже ті самі габарити, що і кораблі Чорноморського флоту, які втекли до Азовського моря під виглядом нібито проведення навчань.

На думку аналітиків, наступними цілями атак українських дронів мають стати вже військові кораблі країни-агресорки в Азовському морі.

Експерти також задаються питанням, як саме відбувалось влучання по буксиру “Інженер Смирнов" та баржі "Секция-179".

На їхню думку, українські інженери створили систему телекерування далекобійними БпЛА, яка дозволяє отримувати зображення в режимі реального часу та наводити безпілотники на ціль.

Варіант із можливим ударом "по координатам" відкидати не варто також. Ну бо є прецедент, наприклад, що перша "обкатка" Shahed-136 в реальних бойових умовах відбулась в 2019 році ударом саме по надводній цілі (ізраїльський танкер). Але навіть якщо підтвердиться таки лише друга версія, це все рівно означає можливий початок систематичного терору, якого тепер зазнаватимуть російські комунікації в Азовському морі, — додають аналітики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?