Армія оборони Ізраїлю ліквідувала ще одного високопосадовця ХАМАС
Категорія
Світ
Дата публікації

Армія оборони Ізраїлю ліквідувала ще одного високопосадовця ХАМАС

ЦАХАЛ
Джерело:  The Times of Israel

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила 10 серпня про знищення високопосадовця угруповання ХАМАС внаслідок авіаудару.

Головні тези:

  • Армія оборони Ізраїлю провела успішні авіаудари на високопосадовців ХАМАС у Газі та Лівані.
  • У результаті ліквідації командирів ХАМАС, у тому числі Валіда Алсусі та Самера аль-Хаджа, було завдано серйозний удар по діяльності угруповання.
  • ЦАХАЛ намагається ліквідувати керівництво терористичної організації ХАМАС, відповідального за проведення терористичних атак на Ізраїль.
  • Ізраїльські військові зазначають про успішну розвідку та цільові авіаудари на об'єкти ХАМАС, включно зі школою у Газі.

ЦАХАЛ ліквідував одного з командирів ХАМАС

Загиблим виявився Валід Алсусі, який був членом військового крила ХАМАС, а також керівником відділу у загальних силах безпеки угруповання на півдні Гази.

У ЦАХАЛ стверджують, що Алсусі відповідав за створення «розвідувальної картини» для ХАМАС, використовуючи джерела у Газі.

Він був убитий 9 серпня під час авіаудару винищувача, зазначили ізраїльські військові.

Окрім цього у ЦАХАЛ заявили, що внаслідок удару по школі у Газі було ліквідовано щонайменше 20 терористів ХАМАС.

За словами військових Ізраїлю, «активний» командний пункт ХАМАС і Палестинського ісламського джихаду базувався у молитовній кімнаті у школі ат-Табаїн, район Дарадж у Газі.

У звіті ЦАХАЛ про удар по школі йдеться, що, згідно із даними розвідки, на момент атаки у будівлі школи перебували щонайменше 20 членів і високопоставлених командирів ХАМАС.

Водночас в Армії оборони Ізраїлю заперечують інформацію про те, що внаслідок удару загинули понад 100 палестинців.

У Лівані вбито командира ХАМАС

Ізраїль 9 серпня ввечері завдав авіаудару по півдню Лівану, внаслідок якого був убитий високопосадовий командир угруповання ХАМАС.

Зазначається, що ліквідовано Самера аль-Хаджа, командувача сил ХАМАС у таборі для палестинських біженців Айн аль-Хільва поблизу ліванського портового міста Сідона, який значною мірою контролюється бойовиками.

За даними ЦАХАЛ і служби безпеки Шин-Бет, аль-Хадж відповідальний за "підготовку терористичних атак і запуск снарядів з Лівану в бік ізраїльської території", а також він відповідав за "вербування і підготовку терористів для нападу на Ізраїль".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?