Армія РФ атакувала Торецьк та Авдіївку. Є загиблі та поранені
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ атакувала Торецьк та Авдіївку. Є загиблі та поранені

Офіс Генерального прокурора
Обстріл Торецька

Злочинна армія РФ обстріляла Торецьк та Авдіївку на Донеччині і спричинила загибель щонайменше чотирьох цивільних осіб. 

Що відомо про наслідки обстрілу російськими окупантами Торецька та Авдіївки

За інформацією представників Офісу генпрокурора, близько 8 ранку російські військові злочинці вдарили з артилерії по Торецьку.

Внаслідок ворожого обстрілу на власному подвір’ї загинула жінка 67 років.

У той же час на на проїжджій частині неподалік місцевої лікарні помер 74-річний місцевий житель.

Окрім цього російські військові злочинці обстріляли сели Північне поблизу Торецька та вбили 73-річного чоловіка і поранили ще одного 62-річного місцевого жителя.

Представники прокуратури зазначили, що ще через дві години окупаційна російськва армія влаштувала обстріл Авдіївки.

Снаряд влучив у приватний будинок, унаслідок чого загинув 61-річний містянин, а його 56-річна дружина опинилася під завалами.

Після того, як потерпілій надали невідкладну медичну допомогу, її госпіталізували з відкритим переломом черепа та забоєм головного мозку, множинними осколковими пораненнями всього тіла. Наразі стан постраждалої оцінюють як важкий, - йдеться у повідомленні представників Офісу генпрокурора.

Зазначається, що російські військові злочинці також завдали удару по Костянтинівці.

Внаслідок ворожого обстрілу у власному будинку загинула 61-річна жінка після того, як уламки російського снаряда пробили їй грудну клітку та черевну порожнину.

Прокурори вживають усіх можливих і належних заходів для фіксації воєнних злочинів РФ проти мирного населення регіону. Розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни.

Що відомо про атаки армії РФ по інших регіонах

У Дніпропетровській області вдень, 26 грудня, оголошували повітряну тривогу.

Місцеві жителі повідомили про звуки вибухів.

Водночас Повітряні сили перед вибухами попереджали про те, що росіяни запустили у напрямку Дніпра дві ракети.

Пізніше представники командування Повітряних сил “Схід” повідомили про знищення двох керованих ракет злочинної армії РФ Х-59 на території Дніпропетровської області.

В Дніпровському районі Дніпропетровської області підрозділом Повітряне командування "Схід" знищено 2 керовані авіаційні ракети Х-59, - йдеться у повідомленні військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?