Армія РФ, ймовірно, втратила цілу повітряно-десантну бригаду у Вовчанську — Forbes
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ, ймовірно, втратила цілу повітряно-десантну бригаду у Вовчанську — Forbes

рф
Джерело:  Forbes

Українські захисники, ймовірно, розгромили елітну російську 83-ю повітряно-десантну бригаду у Вовчанську Харківської області.

Головні тези:

  • Українські захисники ймовірно розгромили елітну російську 83-ту повітряно-десантну бригаду у Вовчанську.
  • Поширена інформація стверджує, що ціла бригада РФ втратила боєздатність і відступила після тритижневого розгортання в наслідок великої кількості жертв.
  • Легіонери ГУР нищать армію РФ на Харківському напрямку за допомогою FPV-дронів та проведення розвідки в Харківській області.
  • Втрата Росією елітного підрозділу може призвести до серйозних втрат для російського північного угруповання військ.
  • Замкнені російські військовослужбовці у Вовчанську можуть потрапити в складну ситуацію через відсутність можливості відступити.

РФ могла втратити у Вовчанську цілу повітряно-десантну бригаду

Наступ Росії до Дня Перемоги перетворюється на криваву бійню... для російських військ, — ідеться в публікації.

Зазначається, що він, можливо, був спрямований на захоплення широкої і глибокої ділянки території, щоб наблизити важку артилерію до Харкова або ж навіть виступити на саме місто.

Ні того, ні іншого не сталося. За кілька тижнів після початку наступу 9 травня близько 30-тисячних російських солдатів застрягли в місті Вовчанську, всього за кілька миль на південь від кордону, — пише видання.

Повідомляється, що, ймовірно, 83-тя повітряно-десантна бригада РФ відступила з Вовчанська після дорогого тритижневого розгортання — для відновлення боєздатності через велику кількість жертв і тих, хто відмовляється воювати.

Якщо це підтвердиться, це буде серйозна втрата для нового російського північного угруповання військ, що включає близько семи полків і бригад. А втрати росіян у Вовчанську можуть стати набагато більшими, оскільки ті, хто вижив із цілого батальйону — а це сотні військовослужбовців — опинилися замкненими на хімічному заводі в центрі Вовчанська, — ідеться в статті.

Вказується, що 83-тя повітряно-десантна бригада є або була елітним підрозділом. Навесні ця бригада брала участь у боях за Часів Яр.

Коли наступ до Дня Перемоги у Вовчанську зупинився, російське командування наказало 83-й повітряно-десантній бригаді попрямувати на північ і відновити рух північного угруповання військ, — додали в Forbes.

Легіонери ГУР нищать армію РФ на Харківському напрямку

Легіонери української розвідки (ГУР) знищують окупантів на лінії фронту. Зокрема — на Харківському напрямку.

Воїни групи "Астра" Міжнародного легіону ГУР МО України працюють у Харківській області, — йдеться у повідомленні.

Зокрема, вони нищать російських окупантів за допомогою FPV-дронів, проводять розвідку та тримають позиції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?