Армія РФ намагається вести наступ в районі Роботиного
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ намагається вести наступ в районі Роботиного

ЗСУ
Джерело:  online.ua

За інформацією речника Нацгвардії Руслана Музичука, наразі окупаційна армія РФ вдається до безуспішних спроб наступу в районі Роботиного у Запорізькій області.

Що відомо про ситуацію в районі Роботиного

Одна з точок, де його активність — це Оріхівський напрямок, в районі Роботиного. Ворог намагається тиснути зі східного, з південного напрямку в районі Роботиного, — розповів  Музичук.

Він зазначив, що окупанти також проявляють активність на Новопавлівському напрямку.

Тут ворог також намагається знайти слабкі місця в нашій обороні, покращити своє тактичне положення та зайняти більш вигідні рубежі, — зазначив речник Нацгвардії.

Музичук зазначив, що ситуація на півдні України залишається доволі напруженою на багатьох ділянках фронту.

Ворог намагається також покращити своє тактичне положення і звужувати сіру зону на ділянках, де накопичував свої підрозділи, підтягував резерви, — додає спікер Нацгвардії.

Протягом минулої доби по позиціях, де свої завдання виконують підрозділи Нацгвардії, російські загарбники завдали 111 ударів з артилерії та ракетних систем залпового вогню.

Якщо аналізувати з активністю ворога протягом минулого тижня, то вона трохи знижена, — додав Музичук.

Що відомо про будівництво Україною нових ліній оборони на ключових напрямках

За інформацією представників Командування Сил підтримки ЗСУ, на найбільших критичних ділянках фронту цілодобово триває будівництво оборонних рубежів і споруд.

Дані споруди захищатимуть особовий склад, бойову техніку, боєприпаси від ураження противника, а також будуть прихистком від несприятливих погодних умов і місцем відпочинку для особового складу, — пояснюють представники командування Сил підтримки.

Зазначається, що до роботи залучені військовослужбовці інженерних військ інженерно-позиційного полку Сил підтримки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?