Армія РФ обстріляла енергообʼєкти у 5 областях України — що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ обстріляла енергообʼєкти у 5 областях України — що відомо

Міністерство енергетики України
Армія РФ обстріляла енергообʼєкти у 5 областях України — що відомо

Через російські атаки по Україні п'ять областей частково залишилися без електропостачання. Зокрема йдеться про понад 500 населених пунктів.

Головні тези:

  • Армія РФ обстріляла енергооб’єкти у 5 областях України, внаслідок чого понад 500 населених пунктів залишилися без електрики.
  • Внаслідок обстрілів і бойових дій знеструмлено споживачів у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській та Хмельницькій областях.
  • Повітряні сили України відбили атаку РФ за допомогою зенітних ракетних військ, авіації, РЕБ та мобільних вогневих груп.
  • На 27 жовтня підтверджено збиття 41 ворожого безпілотника в декількох областях України.
  • Енергетичні об’єкти в разі атак відновлюють живлення за резервними схемами для мінімізації наслідків для населення.

У 5 областях України частково немає світла через обстріли РФ

Як повідомляє Міненерго, за останню добу внаслідок обстрілів і бойових дій знеструмлено споживачів у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській та Хмельницькій областях.

Станом на ранок 27 жовтня залишається без електрики 528 населених пунктів, частково або повністю.

Зокрема проблеми з електропостачанням в таких областях:

  • Хмельницька область: під час повітряної тривоги на одній із підстанцій сталося відключення, яке призвело до знеструмлення кількох підстанцій, побутових і промислових споживачів. Виявлено займання, яке ліквідовано. Живлення відновлено за резервною схемою.

  • Дніпропетровська область: після обстрілу території підстанції відбулося аварійне вимкнення, що залишило без світла побутових споживачів та водоканал. Живлення відновлено.

  • Донецька область: внаслідок бойових дій вимикались повітряні лінії, що спричинило знеструмлення підстанції та побутових споживачів.

  • Сумська область: через атаку дронів під час повітряної тривоги було знеструмлено підстанції, енергетичні об’єкти та місцеві підприємства. Живлення відновлено.

У Повітряних силах розкрили деталі атаки РФ на Україну

Як повідомляють військові, у ніч на 27 жовтня окупанти РФ атакували 80-ма ударними БпЛА типу «Shahed» та безпілотниками невстановленого типу із напрямків Орел, Курськ, Приморсько-Ахтарськ — РФ.

Повітряний напад відбивали зенітні ракетні війська, авіація, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Станом на 09.30 підтверджено збиття 41 ворожого БпЛА в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Київській, Сумській, Кіровоградській, Черкаській, Житомирській, Хмельницькій та Чернігівській областях. Більшість ворожих БпЛА збито на Одещині та Київщині.

Крім того, 32 російських безпілотники локаційно втрачено, один полетів у напрямку Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?