Армія РФ обстріляла Херсонщину — є загибла та поранені
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ обстріляла Херсонщину — є загибла та поранені

Олександр Прокудін / Херсонська ОВА
Гаврилівка

24 червня російські терористи атакували Херсонщину з артилерії та дронів. Загинула жінка, поранено два чоловіки.

Головні тези:

  • На Херсонщині 24 червня сталася трагедія, коли армія РФ обстріляла села з артилерії та дронів.
  • Результатом ворожих атак стала загибель жінки та поранення двох чоловіків, один із яких отримав серйозні травми.
  • Також російські війська атакували блокпост поліції дроном, що призвело до смерті правоохоронця.
  • Ці напади є частиною агресивної політики РФ на території України, що створює загрозу для життя та безпеки мирного населення.
  • Необхідно міжнародне реагування та засудження таких актів агресії з боку Росії для захисту територіальної цілісності та безпеки України.

РФ обстріляла Херсонщину

24 червня російська окупаційна армія била по селах у Херсонській області. Внаслідок атаки у селі Гаврилівка загинула жінка та поранено чоловіка, а у Понятівці чоловік дістав поранення і контузію

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Трагедія сталася у селі Гаврилівка. На момент ворожого обстрілу жінка перебувала у власному домі.

Російські військові обстріляли Гаврилівку Новоолександрівської громади. Внаслідок ворожого удару у власній оселі загинула 71-річна жінка.

Олександр Прокудін

Олександр Прокудін

Керівник Херсонської ОВА

Пізніше Херсонська ОДА поінформувала, що окупаційні війська атакували з безпілотника житловий будинок у селі Понятівка.

У власній оселі постраждав 52-річний чоловік. Він отримав контузію, уламкове поранення шиї, вибухову та черепно-мозкову травми. Потерпілого у стані середньої тяжкості доставили до лікарні. Йому надають необхідну допомогу.

Згодом Олександр Прокудін повідомив, що у Гаврилівці також поранення отримав чоловік. Він у лікарні. Росіяни випустили по селу близько 40 снарядів.

На фото — оселя в Гаврилівці, в якій російська артилерія кілька годин тому вбила місцеву жительку. Загалом окупанти випустили по селу з чотири десятки снарядів. Також стало відомо про поранення 63-річного чоловіка. Його доставили до лікарні з контузією.

Росіяни атакували дроном блокпост поліції у Херсонській області

Російські війська дроном атакували блокпост поліції в Херсонській області. Загинув правоохоронець.

Внаслідок російської атаки дроном інспектор сектору реагування патрульної поліції відділення поліції №1 Херсонського РУП, старший лейтенант поліції отримав 22 червня тяжкі поранення та помер у кареті швидкої дорогою до лікарні, — йдеться у повідомленні.

Відомо, що Олександр Чухун розпочав службу в 2007 році у Державній автомобільній інспекції УМВС України в Херсонській області. Служив у різних підрозділах, зокрема, у батальйоні патрульної служби міліції особливого призначення "Херсон" та батальйоні поліції особливого призначення.

У 36-річного загиблого правоохоронця залишились батьки, дружина-поліцейська та 12-річна донька.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?