Армія РФ почала перекидати на Харківщину підрозділи з Луганщини — ОТУ "Харків"
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ почала перекидати на Харківщину підрозділи з Луганщини — ОТУ "Харків"

Армія РФ почала перекидати на Харківщину підрозділи з Луганщини — ОТУ "Харків"

На Харківський напрямок російські військові перекидає свої підрозділи з Луганської області.

Головні тези:

  • Армія РФ перекидає свої підрозділи з Луганської області на Харківщину, що свідчить про загострення ситуації в цьому регіоні.
  • Росія примушує гастарбайтерів та іноземних громадян брати участь у війні проти України.
  • У військових формуваннях РФ зросла кількість випадків самогубств на тлі поранень та безнадійної ситуації на фронті.
  • На інших напрямках українські війська відбили багато атак ворога, що свідчить про героїзм і стійкість українських захисників.

Чому Росія перекидає свої підрозділи на Харківщину

Як заявив речник ОТУ “Харків” Віталій Саранцев, останній підрозділ, який наразі висувається на Харківщину — це 22 мотострілецький полк ЗС РФ. Він висувається з Луганської області.

Окрім цього противник здійснює внутрішні ротації, залучає добровольчі підрозділи або навіть іноземних громадян, яких або примусом, або обманом змушує йти в бій.

Це представники або Близького Сходу, або середньоазіатських, або африканських країн. Це можуть бути студенти старших курсів, яких шантажують тим, що відправлять у північні регіони країни, якщо вони не підуть воювати. Це можуть бути обмануті гастарбайтери, яким вони пообіцяли дати російське громадянство, якщо ті візьмуть участь у бойових діях», — розповів речник, додавши, що захмарні гроші окупанти не отримують, оскільки, як правило, не доживають навіть до першої виплати, — розповів Віталій Саранцев.

Саранцев також повідомив, що серед російських військових почастішали випадки самогубства.

Дуже часті випадки суїцидів військовослужбовців, які дістали поранення. Вони розуміють, що їх з-під вогню ніхто не витягне, що їм не буде допомоги, що вперед вони вже не можуть іти, назад не можуть іти, й тому вони просто закінчують життя самогубство, — розповів речник.

Яка ситуація на інших напрямках

Як зазначає Генштаб, протягом 4 серпня на лінії фронту відбулось 128 бойових зіткнень. На Покровському напрямку українські бійці відбили 30 атак.

  • На Сіверському напрямку Силами оборони відбито вісім атак поблизу Спірного, Верхньокам’янського, Переїзного та Виїмки. Біля останньої ворог провів п’ять із зазначених вище атак.

  • На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 15 спроб противника прорвати нашу оборону в районах Часового Яру, де відбулося понад половину з усіх боїв, а також Іванівського, Ступочок, Білої гори, Кліщіївки та Андріївки.

  • На Торецькому напрямку ворог здійснив 18 атак. Зусилля зосереджував у районах населених пунктів Нью-Йорк та Торецьк — провів тут майже 80 відсотків від усіх боєзіткнень. Окрім того, штурмував поблизу Залізного і Північного. Активно бомбардував місто Торецьк та його околиці — завдав 14 авіаударів.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 30 атак. Основні зусилля ворог зосереджував у районах Желанного і Новоолександрівки — там відбулася майже половина від загальної кількості боїв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?