Армія РФ продовжує використовувати західні компоненти для виробництва зброї — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ продовжує використовувати західні компоненти для виробництва зброї — Генштаб

ракета армії РФ

У Генштабі ЗСУ навели докази того, що злочинна армія РФ продовжує отримувати та використовувати західні комплектуючі для виробництва власної зброї і використання її у війні проти України. 

Що відомо про докази використання РФ західних компонентів у власній зброї

За словами речника Центру досліджень трофейного і перспективного озброєння та військової техніки Генштабу Андрія Рудика, російські окупанти використовують компанії-посередники для обходу західних санкцій.

Зокрема, Рудик продемонстрував мікросхеми, вилучені з російського озброєння.

За його словами, мікросхеми західного виробництва є всередині:

  • ракет Х-101;

  • дронів "Шахед";

  • безпілотників "Орлан";

  • танків "Прорив";

  • РСЗВ "Торнадо".

Він також показав друковану плату, яку зняли з російської ракети Х-101; навігаційний блок для артилерії; пристрій для захисту та шифрування інформації.

Представник Генштабу наголосив: у ракетах Х-101, якими Росія б'є по українській інфраструктурі, з російського – лише пластина, на якій розміщуються мікросхеми.

В якому ще озброєнні Росія використовує західні компоненти

Не лише у російських ракетах, а й в безпілотниках. Те, що стосується електроніки та високих технологій, все є іноземного походження. Тобто іноземні комплектуючі, - підкреслив Рудик.

Як констатував фахівець, один з чіпів призначений для того, аби проводити спеціальні обчислення і звіряти координати. Зокрема фіксувати, чи ракета не збилась з курсу, чи летить точно в ціль.

Водночас Андрій Рудик не заперечив, що санкції проти Росії не діють. Він підтвердив, що обмеження справді ускладнюють виробництво зброї для окупантів. Проте, вочевидь, не тою мірою, якою було б потрібно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?