Армія РФ розпочала активні штурмові дії у Курській області
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ розпочала активні штурмові дії у Курській області

армія РФ
Джерело:  DeepState

Станом на 11 вересня російські війська дедалі активніше намагаються витіснити Сили оборони України з Курської області РФ. На цій ділянці фронту ворог уже вдається до інтенсивного штурму.

Головні тези:

  • Російська армія знову намагається відбити у Сили оборони України втрачені території.
  • Аналітичний проєкту DeepState повідомляє, що ворог перекинув бронетехніку через річку Сейм.
  • Силами оборони України контролюються близько 100 населених пунктів на Курщині, що свідчить про активність та стійкість українських військ.

Що відомо про ситуацію на Курщині

Згідно з даними аналітичного проєкту DeepState, російські загарбники розпочали активні штурмові дії — вони вже переправили бронетехніку спочатку через ріку Сейм, а потім і через дрібніші річки.

Дійсно, ситуація на лівому фланзі нашого угрупування на Курщині погіршилася, — наголошують аналітики.

Фото: DeepStateUA

Окрім того, було зафіксовано рух броньованої колони росіян з Коренєво у напрямку Снагості, а також активні бойові дії там.

Багато експертів, особливо на заході, почали активно форсити тему з котлом aka "бойлер" для російських військ в Глушковському районі. В один день раптом річку Сейм почали вважати за дружній підрозділ, який воює проти ворога, — зазначають у DeepState.

Фото: DeepStateUA

Що важливо знати про Курську операцію

6 серпня 2024 року Сили оборони України неочікувано для всіх розпочали потужний контрнаступ на територію РФ — вони успішно прорвалися у Курську область.

Уже за кілька днів глава держави Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що війну нарешті витиснули на територію країни-агресорки.

Лише протягом кількох тижнів в полон українським силами здалися сотні російських загарбників.

Як пояснив нещодавно Володимир Зеленський, він та його команда мали намір створити буферну зону, щоб стати на заваді російським військовим операціям проти України.

5 серпня офіційно стало відомо, що через успіх курської операції Росія перекинула у Курську область РФ 60 тисяч своїх військових.

Станом на 11 вересня Сили оборони України контролюють близько 100 населених пунктів на Курщині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?