Армія РФ вчергове обстріляла з артилерії Донеччину — є загиблі та поранені
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ вчергове обстріляла з артилерії Донеччину — є загиблі та поранені

Вадим Філашкін / Донецька ОВА
Костянтинівка

12 вересня російська армія масовано атакує з артилерії Костянтинівську громаду Донецької області. Ворог застосовує тактику “подвійного удару”, коли кілька разів поспіль обстрілюється один і той самий населений пункт.

Головні тези:

  • Російська армія атакує з артилерії Донеччину, застосовуючи тактику “подвійного удару”.
  • У результаті обстрілів були загиблі та поранені серед цивільного населення, включно з 81-річною жінкою.
  • Правоохоронці розпочали кримінальне провадження через порушення законів війни внаслідок обстрілів у Костянтинівці.
  • Атаки російської армії призвели до знищення будинків, ліній електропередач та автомобілів.
  • Начальник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Філашкін закликав мешканців евакуюватися через загрозу нових ударів.

Росія атакує Костянтинівську громаду Донеччини: є загиблі та поранені

Російські загарбники влучили у приватний будинок у Добропільській громаді на Донеччині, у результаті 81-річна жінка загинула, ще четверо членів родини отримали поранення.

Також через обстріли поранено двох цивільних у Костянтинівці.

Про це повідомив начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

У Красноярському Добропільської громади один зі снарядів влучив у приватний будинок — там загинула 81-річна жінка, поранення отримали четверо членів її сім'ї від 21 до 58 років. У селищі пошкоджено 6 будинків і лінія електропередач.

Вадим Філашкін

Вадим Філашкін

Начальник Донецької ОВА

Він додав, що також дві людини сьогодні були поранені у Костянтинівці, де було пошкоджено сім будинків, лінія електропередач, газогін і автомобіль.

Пізніше, близько другої години дня, російська армія ще раз завдала удару по Костянтинівській громаді: три людини загинули і двоє отримали поранення.

Ще один удар по Костянтинівській громаді — 3 людини загинули і 2 поранені у Віролюбівці. Село потрапило під артилерійський вогонь сьогодні вранці. Один зі снарядів влучив по території підприємства, де перебували люди. Знищено вантажівку з гуманітарною допомогою і легковий автомобіль.

Він зазначив, що під ударом знову опинився приватний сектор Костянтинівки — там пошкоджені сім будинків і лінія електропередач.

Філашкін закликав жителів Донеччини евакуюватися.

РФ ударила по Костянтинівці: кількість жертв зросла

У Костянтинівці Донецької області кількість поранених унаслідок ударів російської армії, здійснених уранці 5 вересня, зросла до восьми.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). Іде досудове розслідування.

Слідством встановлено, що 5 вересня війська РФ кілька разів обстріляли Костянтинівку зі ствольної артилерії, поціливши по житловій забудові.

Унаслідок влучання ворожого снаряду на територію домоволодіння загинув 74-річний чоловік. Також постраждали четверо громадян, котрі на момент атаки перебували неподалік від одного з місцевих магазинів. Потерпілим від 25 до 52 років, у них — осколкові поранення різного ступеня тяжкості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?