Армія РФ вдарила по Херсонщині — є загиблий
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ вдарила по Херсонщині — є загиблий

Олександр Прокудін / Херсонська ОВА
Обстріл РФ

9 липня війська РФ обстріляли село Кізомис у Херсонській області.

 

Головні тези:

  • Масовані ракетні удари РФ по Україні призводять до руйнування цивільних об'єктів та загибелі мирного населення.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив про пошкодження понад 100 цивільних об'єктів внаслідок ракетних ударів РФ по Україні 8 липня.
  • Надання медичної допомоги пораненим у результаті удару РФ 8 липня вже здійснюється в лікарнях різних міст, де перебувають постраждалі від атак Росії.

У результаті обсрілу РФ по Херсонщині загинув чоловік

Про це повідомив у телеграм-каналі голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, під удар ворожої артилерії потрапив місцевий житель літнього віку, який перебував на вулиці. На жаль, він отримав поранення, несумісні з життям.

За даними Херсонської ОВА, після обіду російська армія вдарила по Станіславу.

Внаслідок обстрілу вибухову травму та уламкове поранення передпліччя отримала 60-річна жінка.

Потерпілій надають необхідну медичну допомогу.

8 липня Росія нанесла масований ракетний удар по Україні

8 липня армія РФ атакувала ракетами кілька населених пунктів України. Серед них Київську область, зокрема столицю, а також Дніпропетровщину, в тому числі — Кривий Ріг.

Ворог влучив у приміщення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Один із корпусів було зруйновано, інші — пошкоджені.

У результаті масованої атаки Росія пошкодила близько 100 цивільних об'єктів України, серед них житлові будинки, бізнес-центр та два медзаклади.

Міська влада Києва оголосила 9 липня Днем жалоби в столиці у звʼязку з терористичною атакою Росії на цивільні обʼєкти столиці.

За інформацією Володимира Зеленського, у лікарнях Києва перебувають 64 особи, 28 госпіталізовані у Кривому Розі, 6 осіб — у Дніпрі.

У лікарнях Кривого Рогу станом на ранок 9 липня знаходиться 28 поранених — дуже тяжкий 1, тяжких 7, 18 середньої тяжкості, у 2 стан задовільний. Усім постраждалим надається вся необхідна допомога.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?