Армія РФ з артилерії обстріляла Херсонщину — є загиблі
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ з артилерії обстріляла Херсонщину — є загиблі

Харківська обласна прокуратура
Херсон

Російські військові 8 червня близько 11:40 завдали артилерійського удару по декільком населеним пунктам Херсонської області.

Головні тези:

  • У Херсонській області в результаті обстрілів РФ загинули дві жінки.  
  • Прокуратура розпочала досудове розслідування щодо порушення військовими РФ законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством.
  • Дії російської армії, що спрямовані на цивільне населення, порушують міжнародне право та призводять до людських жертв.
  • Українські владні органи вживають заходів щодо встановлення винних осіб та припинення подібних нападів на мирних мешканців.

Внаслідок обстрілу РФ на Херсонщині загинули люди

Внаслідок обстрілу загинула місцева жителька, яка перебувала у власному будинку. Відомості щодо інших потерпілих уточнюють, йдеться в дописі Херсонської обласної прокуратури.

Також у прокуратурі повідомили, що за даним фактом відкрили кримінальне провадження про порушення військовими РФ законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Пізніше керівник ОВА Олександр Прокудін повідомив, що армія РФ обстріляла Дудчани Бериславського району. В результаті обстрілу армією РФ 60-річна жінка отримала тяжкі поранення, які виявились для неї смертельними.

Російський дрон атакував цивільне авто на Харківщині — є поранені

Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, у селищі Козача Лопань Дергачівської територіальної громади 7 червня близько 13:20 ворожий дрон влучив у автомобіль. В авто перебували 62-річна водійка та 65-річна пасажирка. Жінки отримали поранення, наразі медики надають їм медичну допомогу.

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Також російські війська ударили дроном по машині у прикордонній Золочівській громаді Харківщини, троє людей постраждали.

В селі Сотницький Козачок Богодухівського району внаслідок влучання ворожого дрона в автомобіль дістали поранення два місцеві волонтери: чоловік 56 років та його 54-річна дружина. Також за медичною допомогою звернувся їх 18-річний син.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?