Армія РФ зазнає численних втрат в районі Покровська на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ зазнає численних втрат в районі Покровська на Донеччині

Знищена техніка армії РФ
Джерело:  АТЕШ

За інформацією представників партизанського руху “Атеш”, бажання військового керівництва злочинної армії РФ досягти успіхів у наступі в районі Покровська обертається для російських окупантів численними втратами. 

Головні тези:

  • Армія РФ зазнає значних втрат у районі Покровська під час невдалих спроб наступу.
  •  ЗСУ вибухово розвивають операцію на Курщині, що змушує РФ перекидати сили на інші напрямки.
  • США зафіксували переміщення військ РФ, але ймовірність значних змін на фронті на сході України залишається невисокою.

Що відомо про втрати армії РФ під час наступу в районі Покровська

В “Атеш” із посиланням на власного агента у 15-ї ОМСБ РФ заявляють, що російські окупанти кинули великі сили для проведення штурмів в районі Покровська, однак спроби дістатись міста та захопити його обертаються для злочинної армії РФ страшенними втратами.

Зокрема, 15 бригада російських окупантів в повному обсязі задіяна у штурмах в районі Покровська. В ході бойових дій з ладу виходить велика кількість військової техніки, солдати втрачають координацію, що призводить до хаосу та збільшення втрат загарбників.

Водночас матері та дружини військовослужбовців пишуть листи російському диктатору Володимиру Путіну з проханням розібратися в ситуації, але їм лише радять звертатися в інші інстанції.

Чи вдасться операції ЗСУ на Курщині змусити армію РФ перекинути сили з фронту на Донеччині

У матеріалі видання Financial Times зазначається, що за результатами наступу на Курщині ЗСУ за 2 тижні взяли під контроль більше територій, ніж окупаційна армія РФ протягом минулого року.

Однак наразі ціль наступу ЗСУ на Курщині з примушення російських окупантів перекинути частину сил з напрямків фронту на Харківщині та Донеччині залишається невиконаною.

За словами командира однієї з артилерійських бригад ЗСУ на сході України, частковою причиною масштабного наступу російських окупантів на Донбасі є перекидання військовим керівництвом України частини сил та ресурсів на північ.

Військовий підкреслив, що його підрозділу довелось повернутись до нормування артилерійських боєприпасів, оскільки частину з них забрали для підтримки наступу ЗСУ на Курщині.

У матеріалі видання зазначається, що до проведення операції на Курщині Україна залучила понад 10 тис військових, включно з елітними повітряно-десантними військами і механізованами бригадами, які брали участь в обороні на ключових ділянках фронту у Донецькій та Харківській областях.

За словами одного з українських військових високопосадовців зазначив, що оборона ЗСУ на Донбасі мала серйозні проблеми ще до початку наступу на Курщині.

Журналісти видання із посиланням на ослідника розвідувальних даних з відкритих джерел Naalsio зазначають, що українські військові, ймовірно, вже втратили у боях на Курщині щонайменше 51 одиницю бронетехніки, серед якої німецькі машини Marder, американські Stryker і ракети Himars.

І хоча цього тижня офіційні особи США заявили, що вони бачили ознаки того, що Росія перекидає війська з півдня і сходу України на північ, до Курська, але ці сили переміщуються з південної осі і окупованого Криму - місць, які навряд чи вплинуть на ситуацію в Донецькій області.

Українські солдати та військові аналітики також кажуть, що немає чітких ознак того, що Росія перекидає значну кількість військ з найгарячішої ділянки фронту на сході країни.

Незважаючи на успіхи захисників у Курській області, росіяни досі не перекинули звідси свої війська у масовому порядку. Основна ударна сила залишається, - зазначили представники 47-й ОМБ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?