Армія РФ знову намагалася атакувати обʼєкти енергетики під час атаки на Україну — Гуменюк
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ знову намагалася атакувати обʼєкти енергетики під час атаки на Україну — Гуменюк

енергетика

В ніч на 28 березня Сили оборони півдня понад 4 години відбивали ворожу атаку армії РФ. Окупанти намагалися поцілити в критичну інфраструктуру.

В Силах оборони озвучили деталі атаки РФ на Україну 28 березня

Як розповіла керівниця обʼєднаного пресцентру Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк, атака і бойова робота з її відбиття тривали майже 4 години.

Українські захисники працювали на різних напрямках, ворог заводив дрони і з акваторії Чорного моря, і через тимчасово окуповані території, намагався обійти всі можливі українські засоби захисту.

Очевидно, що атакував ворог знову обʼєкти енергосистеми, намагався пошкодити і промислові обʼєкти, але підступно спрямовував дрони маршрутами через житлові будинки, внаслідок чого на Запорізькому напрямку через падіння уламків відбулася пожежа у приватному секторі.

Наталія Гуменюк

Наталія Гуменюк

Керівниця обʼєднаного пресцентру Сил оборони півдня

Щодо Одещини, за словами Гуменюк, ворог намагався поцілити по обʼєкту енергосистеми, але захисники повітряного простору відпрацювали бездоганно і збили обидва дрони, які заходили на область із моря.

Атака РФ на Україну 28 березня. Що відомо

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ, у ніч на 28 березня 2024 року російські загарбники завдали ракетного-авіаційного удару по Україні.

З цією метою ворог використав:

  • 3 крилаті ракети Х-22

  • протирадіолокаційну ракету Х-31П (з акваторії Чорного моря),

  • зенітну керовану ракету С-300 (Донеччина)

  • 28 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» (район пусків Курська обл. — РФ., мис Чауда — Крим).

Щоб відбити новий масштабний удар Росії були залучені зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

Знищено 26 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» у межах Одеської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?