Армія РФ зосереджує зусилля на наступі в районі Красногорівки
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ зосереджує зусилля на наступі в районі Красногорівки

Знищена техніка армії РФ
Джерело:  Суспільне

За словами офіцера 59-ї ОМБр ім. Якова Гандзюка Сергія Цехоцького, наразі злочинна армія РФ концентрує зусилля на наступі в районі Красногорівки на Донеччині. 

Що відомо про ситуацію в районі Красногорівки

Цехоцький зазначив, що ворог проводить піхотні штурми за підтримки бронетехніки та кидає у бій спецпризначенців на квадроциклах.

Третю добу поспіль як армія РФ за підтримки бронетехніки почали наступати в районі Красногорівки, тривають штурми Невельського, Первомайського, намагаються закріпитися. На Красногорівку йдуть десятками одиниць техніки. Мета там, Селидове, воно в тому напрямку. Але всі атаки відбиті, — підкреслив український військовий.

Він додав, що російські окупанти кидають у бій танки, БМП та інші види бронетехніки, більше половини якої знищується українськими військовими.

Постійно виловлюємо поодиноких туристів, які до речі підкріплені спецпризначенцями, що на квадроциклах намагалися наступати в напрямку наших позицій. Це відчайдушні штурмовики, тобто мобілізованих підкріплюють, — пояснює Цехоцький.

Він також вказав на переодичні авіаудари авіації країни-агресорки.

Вони хочуть вдарити і пробити оборону в одному місці. Це в них такі маневри. Кулак туди зосередили. Але всі атаки відбиті, позиції наших підрозділів під контролем, — запевнив військовий.

Що відомо про ситуацію на інших ділянках

За інформацією аналітиків DeepState, російські окупанти взяли підконтроль лісосмуги між селами Тоненьке та Уманське в районі Авдіївки.

Зазначається, що протягом 9 квітня злочинна армія РФ намагалась двічі штурмувати південні околиці Уманського, не шкодуючи ні живої сили, ні військової техніки.

На світанку в бій було введено колону з 15 ОВТ, а вже в обід ще одну з 10 ОВТ, — підкреслюється у повідомленні.

Аналітики зазначають, що ворожі атаки відбили воїни 25-ї окремої повітряно-десантної Січеславської бригади зі складу Десантно-штурмових військ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?