Армія РФ втрачає наступальний потенціал в районі Куп'янська — звіт ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ втрачає наступальний потенціал в районі Куп'янська — звіт ISW

Армія РФ втрачає наступальний потенціал в районі Куп'янська — звіт ISW
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), українські військові продовжують успішний контрнаступ на заході Запорізької області та в районі адмінкордону із Донеччиною. У той же час російські військові злочинці через великі втрати та провали втрачають наступальну ініціативу в районі Куп'янська.

Джерело: звіт ISW

Що відомо про ситуацію на сході України 

Аналітики зазначають, що протягом 23 червня російські військові злочинці продовжували проводити обмежені наземні атаки в районі Куп'янська на Харківщині.

За інформацією Генштабу ЗСУ, росіяни здійснили провальну атаку поблизу Синьківки, за 8 км на північний схід від Куп’янська.

Як стверджують деякі російські джерела, підрозділам злочинної армії РФ вдалось просунутись на захід від Синьківки та створити невеличкий плацдарм на західному березі річки Оскіл, однак аналітики ISW не можуть підтвердити цю інформацію.

За словами речника Східного угруповання Сил оборони, полковника Сергія Череватого, між українськими військовими та російськими окупантами протягом доби було лише 2 бойових зіткнення в районі Куп'янська.

Він підкреслив, що у цьому районі армія РФ втратила наступальний потенціал.

Окрім цього протягом 23 червня продовжувались бої між ЗСУ та російськими військовими злочинцями на південь від Кремінної на Луганщині.

За інформацією Генштабу ЗСУ, армія РФ спробувала провести кілька безуспішних атак в районі Білогорівки, за 12 км на південний захід від Кремінної.

За твердженнями російських військових блогерів, російським військам вдалось трохи просунутись на захід від Кремінної та Білогорівки і вони закріпилися біля Спірного, за 25 км на південь від Кремінної.

Також російські воєнкори стверджують, що українські війська атакували поблизу Кремінної 22 червня та Шиплівку, за 9 км на південь від Кремінної.

За словами Сергія Череватого, російські військові злочинці наразі припинили масштабні атаки в районі Бахмута.

Зараз, за його словами, українські військові та окупанти з російської армії зосереджуються на веденні потужного контрбатарейного вогню на цьому напрямку.

Супутникові знімки, опубліковані 22 червня, показують, що російські війська з 18 травня побудували нові укріплення біля Семигір’я, за 16 км на південний схід від Бахмута.

Протягом 23 червня українські військові та підрозділи армії РФ проводили обмежені наземні атаки в районі Авдіївки та Донецька.

За інформацією Генштабу ЗСУ,  російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки, Сіверного, за 6 км на захід від Авдіївки, Мар’їнки, за 27 км на південний захід від Авдіївки, Побєди, за 32 км на південний захід від Авдіївки та Новомихайлівки, за 36 км на південний захід від Авдіївки.

Один з російських військових блогерів стверджує, що російські війська досягли невизначених успіхів поблизу Авдіївки, а також проводили наступальні операції поблизу Первомайського, за 11 км на південний захід від Авдіївки та Новомихайлівки.

Ще один російський воєнкор заявляє, що армія РФ  здійснила незначне просування на південний схід від Красногорівки, за 22 км на південний захід від Авдіївки між 21 і 22 червня.

Російський військовий блогер стверджував, що українські сили контратакували поблизу Старомихагілівки, за 18 км на південний захід від Авдіївки і захопили невизначені позиції.

Повідомляється, що на кадрах бойових дій, опублікованих 21 червня, українські війська атакують позиції росіян на південний схід від Красногорівки.

Що відомо про ситуацію на півдні України 

За інформацією аналітиків ISW, протягом 23 червня українські військові та російські військові злочинці проводили обмежені наземні атаки поблизу адмінкордону Запорізької та Донецької областей.

За інформацією Генштабу ЗСУ, росіяни намагались повернути втрачені позиції поблизу Макарівки Донецької області, приблизно за 7 км на південь від Великої Новосілки.

Міністерство оборони РФ заявило, що російські сили відбили три українські атаки в цьому районі.

За твердженнями російських воєнних блогерів, українські війська вздовж кордону Донецько-Запорізької області намагалися наступати вздовж лінії Левадне-Приютне, приблизно 15 км на південний захід від Великої Новосілки і мали певний успіх біля Рівнополя, за 10 км на південний захід від Великої Новосілки.

В Міноборони РФ та російський "воєнкор" підтвердили, що російські війська зберігають контроль над Урожайним , за 9 км на південь від Великої Новосілки.

Російські військові блогери зазначили, що в цьому районі бої ведуть підрозділи 336-ї окремої морської піхотної бригади і невизначених підрозділів Східного угруповання військ.

Протягом 23 червня ЗСУ вели контрнаступ на заході Запорізької області.

За інформацією Генштабу ЗСУ, українським військовим вдалось досягти певних успіхів  на рубежах Новоданилівка-Роботине, на південь від Оріхова і Мала Токмачка - Новофедорівка, на південний схід від Оріхова.

В Генштабі зазначили, російські сили розгорнули резерви в районі Оріхова для оборони від наступу українських військ.

За інформацією російських військових блогерів,  українські війська атакували лінію Новоданилівка-Роботине, прорвалися до російських оборонних рубежів і просунулися до 1,5 км у напрямку Роботине.

Російські джерела стверджували, що підрозділи 810-ї окремої морської піхотної бригади (ЧФ), а також 70-го, 71-го і 291-го мотострілецьких полків 42-ї мотострілецької дивізії (58-а загальновійськова армія Південного військового округу) тримають оборону на північ від Роботиного.

Російські військові блогери також стверджували, що позиційні бої тривали під П’ятихатками (на південний захід від Оріхова).

23 червня українські війська продовжили удари по російських тилових районах на півдні України.

Російські джерела стверджували, що українські війська випустили чотири ракети Storm Shadow по російському району концентрації, як повідомляється, базі Росгвардії в Генічеську Херсонської області, приблизно за 175 км на південний схід від міста Херсона.

Окупаційний глава Херсонської області Володимир Салдо 23 червня також заявив, що український удар 22 червня по мосту Чонгар (вздовж траси E105, що сполучає окуповану Росією Херсонську область і Крим) був набагато гіршим, ніж спочатку повідомлялося, і що ремонт триватиме 15-20 днів.

Супутникові знімки, опубліковані 23 червня, також показують, що російські війська почали будівництво понтонних мостів під мостом Чонгар.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?