Атака на аеродром "Оленья". ГУР уразило одразу 2 стратегічних бомбардувальники РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Атака на аеродром "Оленья". ГУР уразило одразу 2 стратегічних бомбардувальники РФ

Ту-22М3
Джерело:  Радіо Свобода

Як заявив представник ГУР МОУ Андрій Юсов, внаслідок вибуху на військовому аеродромі “Оленья” в Мурманській області Росії було пошкоджено два стратегічних бомбардувальники Ту-22М3, а не один, як повідомлялося раніше.

Головні тези:

  • Українські дрони атакували російський аеродром у Мурманській області, наносячи шкоду стратегічній авіації, що свідчить про успішність розвідки та унікальність ситуації.
  • Цей інцидент є серйозним викликом для репутації Росії.
  • Експерти вважають, що ця подія відображає проблеми, з якими стикається Росія під час війни проти України.

Під удар дронів потрапили одразу два Ту-22М3

Андрій Юсов звертає увагу на те, що мовиться про вибух над розташуванням літаків.

Більше того, можу повідомити, що йде мова про пошкодження двох бортів Ту-22М3. І є відповідні номери бортові — борт №33 і борт №31. Борт №33 — це пробоїни верхньої частини фюзеляжу. І борт №31 — це також певні пошкодження.

Андрій Юсов

Андрій Юсов

Представник ГУР МОУ

Він також додав, що відновлення цих літаків може забрати у країни-агресорки кілька місяців.

Окрім того, наголошується, що під час атаки на аеродромі не спрацювала повітряна тривога.

Представник ГУР уточнив дату і час коли це відбулося. Як відомо, раніше ширилася інформація про те, що атака на військовий аеродром «Оленья», «Дягілево» і в Енгельсі Саратовської області РФ відбулася вночі і вранці 27 липня 2024 року.

По датах можемо сказати про те, що йдеться про 25 липня. Інформація була повідомлена пізніше, власне після додаткової верифікації. І справді, 25 липня, орієнтовно 15:47 зафіксований подібний удар, — зазначив Андрій Юсов.

ГУР поступово руйнує імідж Росії

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко звертає увагу на те, що українській розвідці вдалося атакувати дронами російський аеродром "Оленья" у Мурманській області, що майже за 2 тисячі кілометрів від України.

На його переконання, це унікальний випадок, який увійде в історію.

Україна здійснює важливу роботу в окупованому Криму, також були влучання на інші російські аеродроми. Зараз ми бачимо ураження стратегічної авіації. Це унікальний випадок, який увійде в історію. Адже це вперше російський бомбардувальник був уражений в пункті базування — на аеродромі, який спеціально розробили для таких літаків, — наголошує експерт.

За словами Мусієнка, це колосальний ляпас по іміджу та репутації Росії, тому що він продемонстрував, які проблеми наразі є у ворога.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?