Атака РФ на Миколаївку — загинули двоє волонтерів
Категорія
Україна
Дата публікації

Атака РФ на Миколаївку — загинули двоє волонтерів

наслідки удару РФ

Російські загарбники скинули авіабомби на готель у Миколаївці Донецької області 7 вересня. Станом на 15:30 8 вересня відомо про щонайменше двох загиблих.

Головні тези:

  • Атака російських загарбників на Миколаївку призвела до загибелі двох волонтерів.
  • Донецька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування у зв'язку з порушенням Росією законів та звичаїв війни.
  • Російські загарбники активно обстрілюють населені пункти Донеччини, що призводить до руйнувань та жертв серед мирного населення.

З-під завалів готелю у Миколаївці дістали тіла чоловіків

Як повідомляють представники місцевої влади, у готелі на момент атаки знаходилися харківські зооволонтери, які приїхали безкоштовно стерилізувати та вакцинувати тварин.

Згідно з попередніми даними, армія РФ завдала ударів кількома КАБами.

Згодом Донецька обласна прокуратура офіційно повідомила, що з-під завалів готелю вдалося деблокувати тіла двох чоловіків.

Також повідомляється, що російські окупанти здійснили атаку авіабомбами "ФАБ-250" з УМПК.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ, — йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/don.gp.gov.ua

Що відомо про ситуацію у Донецькій області

Загалом протягом минулої доби російські загарбники 19 разів обстріляли населені пункти Донеччини.

Бахмутський район. У Торецькій ТГ солдати РФ вбиои 2 людини, пошкоджено 4 будинки. У Сіверську пошкоджено будинок. У Часовоярській ТГ пошкоджені 8 приватних будинків і багатоповерхівка.

Фото: facebook.com/vadym.filashkin/

Покровський район. У Кураховому під удари ворога потрапили багатоповерхівки, приватні будинки, промзона. У Гірнику армія РФ поранила 4 людини, а також пошкодила будинки на 4 вулицях. У Мирнограді пошкоджено 5 багатоповерхівок і 2 адмінбудівлі. У Покровську пошкоджено підприємство і адмінбудівлю. У Гродівській ТГ зруйновано 4 будинки.

Фото: facebook.com/vadym.filashkin/

Краматорський район. У Лимані пошкоджено будинок, ще один — у Рідкодубі. У Катеринівці Іллінівської ТГ поранено 2 людини, пошкоджено 2 об'єкти; ще 1 людина поранена у Новій Полтавці. У Костянтинівці 3 людини загинули і 4 поранені, пошкоджено багатоповерхівку, адмінбудівлю, крамницю, аптеку, 6 автівок і 3 лінії електропередач.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?