Атака дронів на аеродром "Міллерово". З'явилися супутникові знімки наслідків
Категорія
Світ
Дата публікації

Атака дронів на аеродром "Міллерово". З'явилися супутникові знімки наслідків

Атака українських дронів на аеродром "Міллерово"
Джерело:  Радіо Свобода

Уночі 20 липня в Ростовській області РФ сталася "бавовна". На військовому аеродромі "Міллерово" гриміли вибухи, повідомляли про атаку безпілотників.

Головні тези:

  • Уночі 20 липня дрони здійснили атаку на військовий аеродром 'Міллерово' у Ростовській області РФ.
  • Супутникові знімки підтвердили пошкодження технічно-експлуатаційної частини та складу ПММ на аеродромі 'Міллерово'.
  • Наслідки удару дронів можна побачити на фотографіях з космосу, де видно три осередки пожежі в різних частинах аеродрому.
  • Військовий експерт вказує, що аеродром 'Міллерово' був відновлений перед окупацією Криму для подальшої агресії проти України.
  • На аеродромі базувалися різні російські літаки, зокрема МіГ-29, Су-35 та Су-30.

З'явилися супутникові знімки наслідків удару по аеродрому "Міллерово"

На фото видно пошкодження будівлі технічно-експлуатаційної частини та складу ПММ.

Аеродром атакували дрони в ніч на суботу. На супутниковому знімку, зробленому після удару, можна побачити три осередки пожежі: як випливає з даних сервісу Wikimapia, один із них на місці ангара технічно-експлуатаційної частини, другий — на відкритій місцевості, а третій — там, де розташовувався один зі складів паливно-мастильних матеріалів. Фотографія з космосу підтверджує заяви російських джерел про те, що літаки під час удару дронів не постраждали, — ідеться в повідомленні.

Удар по аеродрому "Міллерово"

Уночі 20 липня повідомлялося про потужні вибухи в районі військового аеродрому "Міллерово". У мережі писали про те, що в районі селища Долотинка, неподалік аеродрому, було чутно понад 16 вибухів.

Військовий експерт Олександр Мусієнко розповів, що російське летовище "Міллерово" припинило існування після Другої світової війни, однак у січні 2014 року його відновили — саме перед окупацією Криму.

Дата дає розуміння, що він був відновлений для анексії Криму, для подальшої його окупації. Уже тоді Росія готувалася до війни з Україною, це були завершальні фази, — зазначив експерт.

За його словами, там базувалися різні літаки — МіГ-29, а згодом і Су-35, а також Су-30 окупантів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?