Авіація РФ скинула КАБ на Дергачі. Серед постраждалих — діти
Категорія
Україна
Дата публікації

Авіація РФ скинула КАБ на Дергачі. Серед постраждалих — діти

Олег Синєгубов / Харківська ОВА
КАБ

Вдень 26 червня Російська Федерація в черговий раз завдала ударів по місту Харків та прилеглих населених пунктах. Так, керовану авіабомбу було скинуто на Дергачі, є постраждалі.

Головні тези:

  • Внаслідок авіаудару РФ по Дергачам постраждали двоє дітей та кілька дорослих.
  • Окупаційна армія РФ використовує атаки на Харків для випробувань модифікованих боєприпасів.
  • Російські військові намагаються використати застаріле озброєння та ракетні системи для вбивства цивільного населення в Україні.
  • За інформацією очільника Харківської ОВА, російські бомбардувальники випробовують боєприпаси з GPS-модулем та крилами на території міста Харків.
  • За часи війни вартість використання ракетних систем, наприклад, “Калібр”, стає дедалі дорожчою для окупантів.

РФ бомбила Дергачі: поранено двоє дітей

За даними голови Дергачівської МВА Вячеслава Задоренка, Росією було завдано авіаудару по Дергачівській громаді. За його даними, росіяни били саме по житловому сектору.

Станом на 15:55 внаслідок ударів є 5 постраждалих — літні чоловік та жінка отримали осколкові поранення, у двох дітей та однієї жінки гостра реакція на стрес.

О 16:05 стало відомо, що кількість постраждалих в результаті удару зросла до 7 осіб.

Як повідомив керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов, станом на 16:20 відомо вже про 9 поранених.

Що відомо про використання армією РФ модифікованих боєприпасів під час атак на Харків

За словами керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова, окупаційна армія РФ використовує атаки на Харків у якості плацдарму для випробувань модифікованих боєприпасів. 

Ворог не зупиняється, а постійно випробовує модифіковані боєприпаси, використовуючи місто Харків як плацдарм для своїх тренувань, — підкреслює очільник ОВА Олег Синєгубов.

Синєгубов зазначив, що окупаційна армія РФ намагається адаптуватись, і всі застарілі озброєння зі складів використати для вбивства цивільного населення в Україні.

Ми мали перший удар по місту Харків у неділю, по території приватної школи. Це був КАБ-250. Боєприпас був з крилами, з GPS-модулем, — підкреслив керівник ОВА.

Він наголосив, що російським окупантам стає дедалі дорожче і складніше використовувати ракетні системи, зокрема “Калібр”, які коштують по 10 млн доларів за кожну одиницю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?