Бачимо успіх. Стефанішина розкрила деталі переговорів з командою Орбана
Категорія
Політика
Дата публікації

Бачимо успіх. Стефанішина розкрила деталі переговорів з командою Орбана

Ольга Стефанішина
Джерело:  online.ua

Як повідомляє віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, Україна змогла досягти прогресу у відносинах з Угорщиною, попри певні розбіжності.

Головні тези:

  • Команда Орбана висунула 11 вимог щодо політики у сфері нацменшин, проте не має загроз з боку Угорщини щодо територіальної цілісності України.
  • Орбан проявив ініціативу в діалозі з українським лідером Зеленським на саміті ЄС в Брюсселі, після відмови від зустрічі в Аргентині.
  • Є досить великий прогрес у відносинах між Україною та Угорщиною, що свідчить про поступ у національно-дипломатичних зусиллях Києва.

Що відомо про переговори України та Угорщини

Віцепрем’єрка розповіла журналістам, як ставиться до 11 вимог, які команда Віктора Орбана висунула Києву щодо політики у сфері нацменшин.

За її словами, жодних зазіхань на територіальну цілісність України з боку угорського уряду "немає і не було", і це "абсолютно не є предметом розмови".

Варто зазначити, що Ольга Стефанішина не приховує той факт, що угорська влада й конкретно уряд прем‘єра Орбана — "це дуже специфічна група людей, які мають специфічні підходи до перемовин".

Однак навіть це не завадило Києву досягти прогресу під час перемовин з Будапештом.

Є діалог, він не простий, є специфіка, але ми робимо свій вклад в наше європейське майбутнє… Ми розбудовуємо двосторонні відносини, і ми бачимо успіх.

Ольга Стефанішина

Ольга Стефанішина

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України

Орбан також зацікавлений у діалозі з Україною

Ольга Стефанішина звертає увагу на те, що менше як пів року минуло з того часу, як український лідер Володимир Зеленський намагався організувати зустріч з Орбаном в Аргентині, однак останній цього не хотів.

Однак два дні тому угорський прем’єр неочікувано для всіх почав самостійно шукати можливості переговорити з президентом Зеленським і вирішити декілька важливих питань.

Що важливо розуміти, йдеться про нетривалу бесіду Орбана і Зеленського на полях саміту ЄС в Брюсселі.

До слова, прем’єр Угорщини навіть опублікував спільне фото з президентом України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?