Байден назвав 2 головні причини зняття з президентських виборів у США
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден назвав 2 головні причини зняття з президентських виборів у США

Байден та Гарріс
Джерело:  CBS News

Чинний американський лідер Джо Байден уперше вирішив розлого пояснити, чому відмовився від боротьби за президентське крісло та хто насправді вплинув на це рішення.

Головні тези:

  • Демократи просили Байдена поступитися місцем іншому кандидату для розгрому Трампа.
  • Байден хоче зберегти демократію, оскільки вважає це важливішим за особисті амбіції.
  • Вийшовши з виборів, Байден підтримав віцепрезидентку Камалу Гарріс, яка має більше шансів на перемогу.

Чому Байден вирішив не балотуватися на другий термін

За словами очільника Білого дому, опитування, з якими він був ознайомлений, показували перегони нога у ногу з Дональдом Трампом, і так було б до останнього.

Однак така картина не влаштовувала більшість демократів, адже вони боялися, що кандидатура Байдена може негативно вплинути на конгресові вибори в листопаді.

Але сталося так, що багато моїх колег-демократів у Палаті представників і Сенаті вважали, що я збираюся завдати їм шкоди в перегонах… І я був стурбований, що якщо я залишуся в перегонах, це стане темою. Ви би брали у мене інтерв'ю про те, чому Ненсі Пелосі сказала, чому зробила так — і я думав, що це буде справжнім відволіканням уваги, номер один.

Джо Байден

Джо Байден

Президент США

Американський лідер не приховує, що десятки демократів просили у нього поступитися місцем іншому кандидату, у якого буде більше шансів розгромити Дональда Трампа.

Байден не хотів ставити під загрозу американську демократію

За словами очільника Білого дому, другим важливим фактором, який також вплинув на його неочікуване рішення, було бажання "зберегти демократію".

Джо Байден також додав, що перемога над колишнім президентом Трампом має першорядне значення.

На переконання американського лідера, "порятунок нашої демократії" важливіший за "особисті амбіції".

Як уже згадувалося раніше, Байден вийшов з президентських перегонів наприкінці минулого місяця та швидко підтримав віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Нещодавні опитування свідчать про те, що вона дійсно має більше шансів на перемогу, аніж чинний очільник Білого дому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?