Байден назвав орієнтовні терміни розгляду Конгресом питання допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден назвав орієнтовні терміни розгляду Конгресом питання допомоги Україні

Джо Байден
Джерело:  Reuters, CNN

Президент США Джо Байден висловив сподівання, що вже наступного тижня буде досягнуто остаточну домовленність у Конгресі щодо фінансування військової допомоги Україні. 

Байден очікує на схвалення Конгресом фінансування військової допомоги Україні

Зокрема, американський лідер висловив сподівання, що угоду між республіканцями та демократами щодо змін у іміграційне законодавство і посилення кордону із Мексикою, яка відкриває шлях до розгляду питання фінансування допомоги Україні, буде схвалено вже наступного тижня.

Я думаю, що наступного тижня ми зможемо щось зробити, принаймні в Сенаті, і я сподіваюся, що це буде двопартійний пакет. Тепер питання до спікера і республіканців у Палаті представників, чи готові вони діяти так само? — зазначив Байден.

За інформацією журналістів видання, окремі представники Республіканської партії погрожують зняти з посади спікера Палати представників Майка Джонсона у разі винесення на розгляд питання щодо посилення кордону разом із пакетом військової допомоги Україні.

Водночас Байден визнав, що зміни в імміграційній політиці необхідні.

Я готовий вирішити цю проблему, я дійсно готовий — масштабні зміни, і я маю на увазі це щиро. Я вважаю, що нам потрібні значні зміни в політиці на кордоні, в тому числі зміни в нашій системі надання притулку, — підкреслив Байден.

У Білому домі не виключають зменшення допомоги Україні у разі президентства Трампа

Представники Білого дому та керівництво НАТО побоюється, що у разі перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у США буде значно скорочено підтримку України.

Так, за інформацією представника Демократичної партії Майка Квіглі, ключовою причиною позиції республіканців щодо відмови у допомозі Україні є небажання образити Дональда Трампа і його прихильників.

Основна причина, по якій республіканці не виступають на підтримку доповнення для України, полягає в тому, що вони не хочуть образити кандидата Трампа і його прихильників. Він вже ясно дав зрозуміти, що буде робити: війна закінчиться в його перший день, а це значить, що Путін зможе зберегти ті кордони, які у нього є, якщо не більше, — підкреслює Квіглі.

У матеріалі із посиланням на інформацію від представників західних розвідок зазначається, що розв’язана Кремлем злочинна війна проти України триватиме ще щонайменше 2 роки, а скоріш за все, значно довше.

На думку деяких західних аналітиків та політиків, війна в Україні може тривати ще щонайменше 5 років.

Саме з цієї причини чиновники адміністрації і законодавці прагнули направити фінансування в Україну до того, як термін потенційно закінчиться в кінці 2024 року.

Окрім нагальної потреби, багато людей, з якими я спілкувався, думають про те, щоб отримати якомога більше допомоги до січня 2025 року. Важливо не тільки, щоб гроші були виділені, але і щоб вони були виплачені до виборів, оскільки будь-які кошти на 24 фінансовий рік, все ще очікують використання, можуть бути заблоковані Трампом, — пояснює один з американських посадовців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?