Байден образився на Обаму. У чому причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден образився на Обаму. У чому причина

Джо Байден та Барак Обама
Джерело:  The New York Times

Чинний президент США Джо Байден дотримується думки, що інформаційною кампанією, спрямованою проти нього, керує експрезидент Барак Обама. 

Головні тези:

  • Байден переконаний, що Обама керує інформаційною кампанією проти нього для зміни виборчої ситуації.
  • Байден звинувачує Обаму у спробах вплинути на його участь у передвиборчих перегонах та можливу відставку.
  • Учасники команди президента виходять з гаслами про стійкість, але з появою інформаційних витоків Байден розуміє, що йому не вдасться залишитися на посаді.
  • Передвиборча кампанія Байдена збирає та витрачає більше коштів порівняно з кампанією Трампа, проте зіткнулася зі скороченням фінансування.
  • Байден та Обама раніше добрі друзі, тепер у конфлікті через звинувачення в проведенні інформаційної атаки.

Чому Байден звинувачує Обаму у інформаційних нападках

У матеріалі видання підкреслюється, що Байден, який захворів на COVID-19 та був полишений власними союзниками, перебуваючи у власному будинку на пляжі в штаті Делавер, обурився, вважаючи що проти нього ведуть організовану інформаційну кампанію.

Метою цієї кампанії чинний президент США вважає спробу змусити його відмовитись від подальшої участі у передвиборчих перегонах.

Зокрема, підкреслюється, що Байден був дуже злий на експрезидента Барака Обаму.

Байден звинувачує Обаму в інформаційній кампанії проти себе
Джо Байден та Барак Обама

Байден був у політиці досить довго, щоб припустити, що витоки інформації, які з’являються в ЗМІ останніми днями, координуються, щоб посилити тиск на нього, щоб він пішов у відставку. Він вважає конгресмена Ненсі Пелосі, колишнього спікера Палати представників, головним ініціатором, але також роздратований на пана Обаму, розглядаючи його як ляльковода за лаштунками, - підкреслюється у матеріалі видання.

Журналісти зазначають, що незважаючи на те, що команда Байдена публічно виступає з гаслами про стійкість, подейкують, що Байден поступово усвідомлює, що йому не вдасться врятувати свою кандидатуру, і йдеться про те, як можна організувати можливу відставку і при цьому зберегти обличчя.

Що відомо про успіхи передвиборчої кампанії Байдена

За інформацією журналістів Reuters, передвиборча кампанія Байдена минулого місяця зібрала і витратила більше коштів, ніж кампанія його опонента, екс-глави Білого дому Дональда Трампа.

Зазначається, що на головний передвиборчий рахунок Байдена в червні надійшло 64 млн доларів, при цьому було витрачено 59 млн доларів, в основному на рекламу передвиборчої кампанії. Наприкінці місяця на рахунку в банку було 95 млн доларів.

Водночас основний рахунок Трампа в червні зібрав 21 мільйон доларів, витрачено з нього було 10 мільйонів доларів, а на кінець місяця на рахунку було 128 мільйонів доларів.

81-річний Байден зібрав понад 5 мільйонів доларів за три дні після дебатів 27 червня проти 78-річного Трампа, під час яких президент затинався і не зміг активно заперечити нападки Трампа, які включали численні неправдиві заяви, - підкреслюють журналісти видання.

ЗМІ нагадує, що вже цього місяця Байден зіткнувся з хвилею закликів від законодавців-демократів відмовитися від участі у перегонах, його збір коштів впав протягом місяця.

При цьому Трамп перевершив Байдена у травні, коли прихильники колишнього президента збільшили пожертвування напередодні його засудження 30 травня за звинуваченнями у бізнес-шахрайстві, справу, яку Трамп засудив як політично мотивовану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?