Байден виступив проти членства України в НАТО та назвав причину
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден виступив проти членства України в НАТО та назвав причину

Джо Байден
Джерело:  TIME

На переконання американського лідера Джо Байдена, мир в Україні означає гарантування того, що Росія ніколи не зможе окупувати Україну. Президент США також запевнив, що членство в НАТО для цього не є обов'язковою умовою.

Головні тези:

  • Основна мета Джо Байдена - запобігти окупації України Росією та забезпечити мир на континенті.
  • Членство України в НАТО не є пріоритетом для Сполучених Штатів, проте підтримка у вигляді постачання зброї цілком реальна.
  • Байден вказав на корупцію як одну з перешкод на шляху України до НАТО, проте закликав західні країни підтримати ЗСУ в боротьбі з російською агресією.
  • Президент США попереджає про негативні наслідки перемоги Росії в Україні для всього регіону та наголошує на важливості міжнародної підтримки для українського суверенітету.
  • Відмова від підтримки України може привести до нестабільності та загрози для країн вздовж кордону Росії, що є неприпустимим для США.

Байден поки не бачить України в НАТО

Журналісти поцікавилися в очільника Білого дому, яким він наразі уявляє мир в Україні після остаточного розгрому армії РФ.

Мир виглядає як гарантування того, що Росія ніколи, ніколи, ніколи, ніколи, ніколи не окупує Україну. Ось як виглядає мир. І це не означає НАТО, (що) вони є частиною НАТО.

Джо Байден

Джо Байден

Президент США

За його словами, насамперед йдеться про те, що офіційний Вашингтон хоче мати з Києвом такі ж відносини, як і з іншими своїми союзниками, до прикладу, постачати зброю, щоб вони могли захистити себе в майбутньому.

Але ... я був тим, хто говорив, що я не готовий підтримати НАТОвізацію України, — зізнався американський лідер.

Байден пояснив, чому Україна поки не готова стати частиною Альянсу

Очільник Білого дому згадав ті часи, коли відвідував Україну на посадах сенатора і віцепрезидента.

Там була значна корупція. Це була обставина, яка дійсно все обтяжувала, — підкреслив президент США.

Попри цю перешкоду, яка досі блокує рух України в НАТО, Джо Байден закликав західних лідерів зробити все можливе, аби ЗСУ змогли розгромити російських загарбників та захистити незалежність країни.

Як зазначив Джо Байден, можлива перемога РФ в Україні означатиме нестабільність для всіх держав вздовж кордону Росії, Балкан і Білорусі.

Очільник Білого дому вкотре відкинув тезу про те, що Альянс опинився на слизькому шляху до війни з Росією, надсилаючи допомогу Києву.

Ні, ми стоятимемо на слизькому шляху до війни, якщо ми нічого не зробимо для України.

Джо Байден

Джо Байден

Президент США

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?