Байден зустрінеться з Трампом на теледебатах. Як пройде перший раунд
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден зустрінеться з Трампом на теледебатах. Як пройде перший раунд

Байден зустрінеться з Трампом на теледебатах. Як пройде перший раунд
Джерело:  CNN

Майбутні кандидати на посаду президента США президент Джо Байден та колишній президент Дональд Трамп проведуть 27 червня теледебати на телеканалі CNN.

Головні тези:

 

  • Це перші президентські дебати, які проходять на такому ранньому етапі передвиборчої кампанії.
  • Байден та Трамп підготовлюються до поєдинку з допомогою радників та підкреслюють різні теми, які вважають важливими для країни.
  • Головна мета Трампа на дебатах — показати, що Байден не здатний очолювати країну через погіршення фізичного стану.
  • Очікується, що кандидати проведуть ще одні дебати наближеніше до дня виборів у жовтні.

Що відомо про перший раунд теледебатів Байдена та Трампа

Кандидати у президенти США Джозеф Байден і Дональд Трамп погодилися на два раунди дебатів перед виборами у листопаді 2024.

Їх перша зустріч відбудеться в телестудії CNN в Атланті 27 червня о 21:00 (о 04:00 28 червня за Києвом). Другий раунд організує ABC News на 10 вересня.

Вперше в історії президентські дебати відбудуться на такому ранньому терміні передвиборчої кампанії (за 4 місяці до голосування) і до офіційного висунення кандидатів від Республіканської та Демократичної партій (заплановано на липень-серпень).

На вимогу Трампа, опоненти не матимуть жодних записів, а лише чисті аркуші паперу та ручки. 

На вимогу Байдена, поєдинок відбудеться без аудиторії, яка могла б підбадьорювати своїх лідерів вигуками й аплодисментами — у телестудії будуть присутні лише двоє телеведучих. Крім того, мікрофони вмикатимуться, лише коли політики відповідатимуть на свої запитання, аби вони не перебивали одне одного й не вставляли коментарі, як це любить робити Трамп.

Байден протягом тижня перебуває у заміській резиденції Кемп-Девід, де з групою радників готується до дебатів.

Йому допомагають керівник штабу Джеффрі Зенц, старша помічниця Аніта Данн, головний консультант кампанії Майк Донілон, колишній керівник штабу Рон Клайн та особистий адвокат Байдена Боб Бауер, який грає роль Трампа в інсценованих дебатах.

Команда Байдена наголошує на темах, які вважає вигідними для президента, — інвестиції в інфраструктуру, кліматичні проблеми, міжнародна політика та заходи боротьби з міграцією на кордоні.

Експерти наголошують, що головна мета Трампа — показати, що 81-річний Байден втратив пам’ять і гостроту розуму й не здатний очолювати країну ще чотири роки (у листопаді йому сповниться 82).

Байден, своєю чергою, має довести, що він придатний для цієї ролі.

Очікується, що в жовтні, ближче до дня виборів, кандидати проведуть ще одні теледебати.

Вибори в США

Чергові, 60-ті президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Також пройдуть вибори обох палат Конгресу — Палати представників і третини Сенату.

Колишньому президенту США Дональду Трампу вдалося випередити чинного американського лідера Джо Байдена в національному опитуванні щодо президентських виборів 2024 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?