Бербок підтримала розміщення ракет США на території Німеччини
Категорія
Україна
Дата публікації

Бербок підтримала розміщення ракет США на території Німеччини

Бербок підтримала розміщення ракет США на території Німеччини
Джерело:  waz.de

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок підтримала розміщення американських ракет великої дальності у ФРН.

Головні тези:

 

  • Бербок наголосила на необхідності посилення стримування та засобів протидії щодо російських арсеналів, які загрожують свободі у Європі.
  • Німеччина вагається щодо відправки до України додаткових зенітно-ракетних комплексів Patriot для підтримки українських союзників в умовах загострення конфлікту з Росією.
  • Постійні атаки російських сил на Україну спонукають її союзників до активізації протиповітряної оборони та надання додаткової підтримки для відбиття нападу.

Бербок підтримала розміщення американських ракет на території Німеччини

Як заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, російський диктатор Володимир Путін постійно розширює арсенал, яким загрожує свободі у Європі. Тому для захисту необхідно використовувати додаткові засоби протидії.

Ми повинні захистити себе і наших балтійських партнерів від цього, зокрема за рахунок посилення стримування та додаткових засобів протидії, — сказала Бербок.

За її словами, не робити це було б не лише безвідповідально, а й наївно "перед обличчям крижаного та розважливого Кремля".

Бербок заявила, що Путін порушив договори щодо роззброєння та спільну європейську мирну архітектуру багато років тому.

Видання пише, що хоча Німеччина хоче інших відносин з РФ, але на даний час, за словами Бербок, Путінська Росія є найбільшою загрозою безпеці як для ФРН, так і для миру в Європі.

Народ України захищає цей світ кожного божого дня, — додала Анналена Бербок.

Німеччина розглядає можливість відправки до України ЗРК Patriot

Німеччина може відправити до України четверту батарею зенітно-ракетних комплексів Patriot, оскільки союзники щосили намагаються доставити обладнання, яке президент України Володимир Зеленський терміново запросив для відбиття нового нападу Росії.

Як пише Bloomberg, за словами людей, обізнаних із цим питанням, які говорили на умовах анонімності, батарея Patriot стане доповненням до трьох, які уряд канцлера Олафа Шольца вже пообіцяв, зокрема зовсім недавно, у квітні. За їхніми словами, Німеччина ще не ухвалила остаточного рішення.

Уряд у Берліні активно просував зусилля з об'єднання можливостей протиповітряної оборони серед союзників України, оскільки динаміка війни змінилася на користь Росії. Московські сили завдали удару по енергетичній інфраструктурі України та розпочали безперервні атаки на Харків у межах відновленого наступу.

Зеленський і його високопоставлені чиновники все частіше закликають союзників використовувати протиповітряну оборону після того, як минулого місяця російські війська перетнули кордон у районі Харкова. Раптова атака відкрила новий фронт, покликаний змусити Україну відвернути військову силу від лінії фронту протяжністю понад 1200 км.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?