Бербок прибула до Києва й оголосила про нову масштабну допомогу для України
Категорія
Україна
Дата публікації

Бербок прибула до Києва й оголосила про нову масштабну допомогу для України

Бербок
Джерело:  Уряд Німеччини

21 травня до Києва з неанонсованим візитом прибула голова Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Що відомо про візит Бербок до Києва та нові допомогу для України

Як відзначило МЗС Німеччини, метою візиту Бербок є спроба запевнити України у тому, що попри погіршення ситуації на полі бою, Німеччина та Європа продовжуватимуть твердо стояти на її боці, а також не припинятимуть надавати їй допомогу.

Бербок закликала до посилення міжнародної підтримки України у сфері протиповітряної оборони.

Щоб захистити Україну від російського граду ракет і безпілотників, вона терміново потребує більшої протиповітряної оборони, — заявила Бербок на початку свого сьомого візиту солідарності в Україну з моменту початку повномасштабної російської агресії в лютому 2022 року.

У МЗС Німеччини повідомили, що завдяки німецькій ініціативі, спрямованій на посилення протиповітряної оборони України, вдалося зібрати майже мільярд євро.

В МЗС зазначили, що робота в рамках ініціативи продовжується і додали, що ця ініціатива також захищає безпеку країн ЄС від російської агресії.

Наша підтримка ґрунтується на глибокому переконанні, що Україна переможе у цій війні. Путін спекулює на тому, що у нас врешті-решт закінчиться повітря, але у нас є сила духу.Німеччина, разом з багатьма іншими країнами з усіх куточків світу, твердо стоїть на боці України. Народ України може розраховувати на це в довгостроковій перспективі.

Анналена Бербок

Анналена Бербок

Голова МЗС Німеччини

Нагадаємо, кілька держав на 22-му засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") 20 травня висловили підтримку ініціативі Німеччини з пошуку засобів протиповітряної оборони для Києва.

У квітні Бельгія також оголосила про виділення 200 млн євро на німецьку ініціативу, а у травні Канада пообіцяла дати понад 55 млн дол.

Що відомо про допомогу Німеччини Україні

Німеччина є одним з головних союзників України, який допомагає країні у її протистоянні російській агресії. Від початку повномасштабно війни Берлін надавав Києву не лише військову, але й фінансову, а також гуманітарну допомогу.

В кінці березня Німеччина передала новий пакет підтримки, який включав:

  • боєприпаси для Leopard 2 A6 ;

  • 18 тисяч боєприпасів калібру 155 мм;

  • 14 розвідувальних дронів Vector із запасними частинами й не тільки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?