Безумовна загроза. Німеччина б'є на сполох через новий план Росії проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

Безумовна загроза. Німеччина б'є на сполох через новий план Росії проти України

фейк
Джерело:  Financial Times

Офіційний Берлін фіксує сплеск дезінформаційних кампаній РФ в Європі, які мають на меті підірвати підтримку України.

Росія посилює інформаційні атаки на союзників України

З терміновим попередженням виступив очільник департаменту культури і комунікації МЗС ФРН Ральф Бесте.

За його словами, нові дезінформаційні кампанії РФ стали масштабнішими, майстернішими та непомітнішими.

Це безумовна загроза, яку ми повинні сприймати серйозно. В цілому, (спостерігається) зростання складності і впливу в порівнянні з тим, що ми бачили раніше, — наголосив Бесте.

Він також звертає увагу на те, що Москва почала поєднувати більшу складність і правдоподібність своїх повідомлень з автоматизацією.

Що важливо розуміти, це ускладнює процес розпізнавання фейків та боротьби з ними.

Команда диктатора Путіна продовжує активно шукати ахіллесову п’яту Європи у питанні підтримки України, аби завдати по ній потужного удару.

Німеччина активно бореться з російською пропагандою

У 2024 році один з департаментів МЗС Німеччини зміг викрити одну з найбільших спроб маніпулювання німецькою громадською думкою у Твіттері (X).

Мережа з понад 50 тисяч фейкових акаунтів, які публікували до 200 тисяч постів на день, намагалася переконати німців у тому, що урядова допомога Україні підриває німецький добробут і загрожує ядерною війною.

Як пояснює Ральф Бесте, мережа намагалася подавати ці заяви так, ніби вони були опубліковані як думки авторитетних новинних видань, таких як Der Spiegel і Süddeutsche Zeitung.

Ба більше, посіпаки Кремля робили усе можливе, аби посилити вже наявні антиукраїнські погляди і зробити їх більш поширеними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?