Бійці РДК розкрили подробиці ідеї створення підрозділу з росіян — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Бійці РДК розкрили подробиці ідеї створення підрозділу з росіян — відео

Антон «Турист»
Джерело:  online.ua

Командир ДРГ РДК Антон «Турист» та інші бійці розповіли про ідею створення підрозділу росіян “Російський добровольчий корпус”, який воює на боці України. Більше дивіться у документальному фільму "Блідій молі — кінець" від Online.UA.

Хто створив Російський добровольчий корпус

Командир ДРГ РДК Антон «Турист» до повномасштабної війни був в Азовському русі Centuria, а з 24-го лютого в тодішній ТРО «Азов», зараз це Третя ОШБ.

Я потрапив до РДК, скажімо, є його співорганізатором.

Ми разом із групою товаришів, які воювали з перших днів повномасштабної війни, хтось із 14-го року, з різних підрозділів вирішили зібратися, втілити ідею, яка вже давно розбурхувала наші уми. І організували разом цей колектив. Тому з самого початку, з перших днів у РДК, — каже «Турист».

У 2017-му році на нього та його друзів у РФ завели здебільшого сфабриковану ФСБ справу. Антона підозрювали в участі в екстремістській спільноті та підпалі регіональної приймальної партії «Єдина Росія». 2019-го року на фінальне судове засідання йому сказали «приходити з речами», це вже оголошення вироку.

Ми з товаришем вирішили замовити BlaBlaCar і нелегально перетнули кордон сюди. BlaBlaCar до кордону, а далі пішки лісами. Багато товаришів зараз розповідають, діляться, як платили гроші якимось перевізникам. Ми ж з товаришем вирішили самі по Google Maps, подивилися ділянку якусь вдалу, на наш погляд, і зважилися. Зараз дуже часто доводиться ходити туди-назад через цей кордон. Тому це зовсім не проблема.

Ідеолог РДК Володимир «Кардинал» згадує, як до нього приїхав Денис Нікітін (засновник РДК) із Антоном «Туристом». Він сказав, що в нього з'явилася шалена ідея зібрати всіх росіян в один підрозділ.

Олексій Льовкін, командир мінометного взводу РДК, переконаний, що створення РДК — справді історична подія.

Було створено російський добровольчий корпус, організація, яка вперше за багато, мабуть, 10-річчя об'єднала вільних російських людей, бо насправді росіяни завжди перебувають у якомусь перманентному рабстві. Все своє життя, в принципі, я присвятив боротьбі з цією державою, і я зрозумів, що вона просто не має права на існування у такому вигляді, як вона є. І зрозумів я це не рік тому, не два роки тому, а ще на зорі двохтисячних років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?