Білорусь несподівно розпочала перевірку своїх військ на кордоні з Україною
Категорія
Світ
Дата публікації

Білорусь несподівно розпочала перевірку своїх військ на кордоні з Україною

армія Білорусі
Джерело:  online.ua

21 червня Міноборони РБ офіційно заявило, що розпочало раптову перевірку своїх військ, включно з ракетними, військово-повітряними силами та ППО у регіонах, що межують з Україною та Польщею.

Головні тези:

  • Білорусь нібито планує відпрацювати питання оперативного зайняття, охорони та оборони своїх територій
  • Українські прикордонники реагують на заяви Білорусі про збільшення кількості ЗСУ на кордоні, вказуючи на захист суверенної території від агресора.
  • Повідомляється про рух бойової техніки дорогами загального користування у регіоні Брестської та Гомельської областей.

Що відбувається на українсько-білоруському кордоні

Розпочалася раптова перевірка готовності з'єднань і військових частин збройних сил до виконання завдань за призначенням. До перевірки залучаються військові частини та підрозділи оперативних командувань, сил спеціальних операцій, ракетних військ і артилерії, ВПС і військ ППО, — йдеться в заяві МО РБ.

Як стверджують представники білоруського оборонного відомства, на першому етапі вони мають намір відпрацювати питання оперативного зайняття призначених районів, підготовки їх в інженерному плані, організації охорони та оборони, заступання на бойове чергування.

Окрім того, вказано, що після цього військові частини та підрозділи повинні будуть виконати навчально-бойові завдання.

Для проведення перевірки будуть задіяні полігони та ділянки місцевості в Брестській і Гомельській областях. У цей період можливий рух бойової техніки дорогами загального користування, − додають у МО РБ.

В Україні прокоментували заяви Білорусі про збільшення чисельності ЗСУ на кордоні

20 червня Держприкордонкомітет Білорусі почав цинічно скаржитися на те, що фіксує збільшення угруповання українських військових на спільному кордоні.

Останнім часом у зоні відповідальності Житомирського прикордонного загону Держприкордонслужби України фіксується збільшення угруповання українських збройних формувань, зокрема сил спеціальних операцій та спецпідрозділів Головного управління розвідки Міністерства оборони України, — заявили в Білорусі.

Українські прикордонники, реагуючи на ці звинувачення, заявили що ЗСУ здійснюють захист суверенної території від агресора і жодних провокацій у цьому немає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?