Білорусь вперше задіяла авіацію для збиття російського "шахеда"
Категорія
Україна
Дата публікації

Білорусь вперше задіяла авіацію для збиття російського "шахеда"

Білорусь вперше задіяла авіацію для збиття російського "шахеда"

У Білорусі вперше застосували авіацію для збиття російського дрона, який вкотре залетів на територію країни під час атаки РФ по Україні.

Головні тези:

  • Білорусь вперше задіяла авіацію для збиття російського 'Шахеда' під час чергової атаки РФ по Україні.
  • Винищувач ВПС РБ стежив за дроном та здійснив спробу знищення реальної військової цілі в небі.
  • Україна відбила повітряну атаку Росії 29 серпня, збивши дві ракети та 60 ударних безпілотників “Шахед”.

У Білорусі вперше застосували авіацію для збиття дрона РФ

Як зазначається, 29 серпня під час чергової атаки РФ по Україні один із "Шахедів" знову залетів на територію Білорусі, в Єльському районі. Це сталося о 03:30.

За даними моніторингової групи, після заходу "Шахеда" в повітряний простір Білорусі "винищувач ВПС РБ близько 20 хвилин ганявся за порушником", а в районі 03:55 в Єльському районі Гомельської області "чули не менше двох вибухів і спостерігали яскравий спалах у небі" .

Таким чином, це, ймовірно, перший зафіксований випадок, коли винищувач ВПС РБ спробував знищити реальну військову ціль в небі — російський дрон-камікадзе типу "Шахед", — констатував "Гаюн".

Росія атакувала дронами та ракетами Україну 29 серпня

Як заявив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, з Курського та Бєлгородського напрямку росіяни випустили дві ракети, тип яких наразі встановлюється.

Крім того, Україну атакували 74 ударні безпілотники типу Shahed-131/136, запущені з районів Приморсько-Ахтарськ, Курськ та Єйськ.

Для відбиття повітряної атаки були залучені авіація, зенітні ракетні війська, радіоелектронна боротьба (РЕБ) та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

У результаті протиповітряного бою українським захисникам вдалося збити дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 60 ударних безпілотників Shahed-131/136. Ще 14 ударних безпілотників втрачено на території України.

Протиповітряна оборона діяла в межах Харківської, Черкаської, Кіровоградської, Київської, Полтавської, Дніпропетровської, Херсонської, Сумської та Донецької областей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?