Близькі до Росії країни мають сумніви щодо доцільності війни проти України — Шольц
Категорія
Політика
Дата публікації

Близькі до Росії країни мають сумніви щодо доцільності війни проти України — Шольц

Олаф Шольц
Джерело:  DW

Канцлер Німеччина Олаф Шольц вважає, що близькі до РФ країни мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Росії. Водночас він допускає, що війна РФ проти України може затягнутися на роки.

У близьких до РФ країн є сумніви щодо війни

DW передає слова Шольца, які він сказав на заході видання Freie Presse у Хемниці в п'ятницю, 19 квітня.

У світі немає практично жодного глави уряду, який вірив би, що ця війна має для Росії якийсь сенс. Це стосується і тих, хто дуже близький до Росії.

Олаф Шольц

Олаф Шольц

канцлер Німеччини

Як відомо, 14-17 квітня Шольц перебував з візитом у Китаї. Глава німецького уряду зазначив, що Китай відкрито заявив про готовність брати участь у дипломатичному процесі для припинення війни в Україні.

Крім того, за його словами, Пекін позитивно оцінив запланований на середину червня мирний саміт щодо України у Швейцарії.

Це результат, який не можна недооцінювати (...) І це більше, ніж можна було б очікувати три чи шість місяців тому, — сказав канцлер.

Війна може затягнутися

На тому ж заході у Хемниці Шольц сказав, що війна РФ проти України може тривати ще кілька років, і що Володимиру Путіну "це не повинно зійти з рук".

Він підтвердив, що Німеччина продовжуватиме надавати Києву військову допомогу, але при цьому звернув увагу і на важливість дипломатичних зусиль.

Водночас Шольц не виключив телефонні переговори з Путіним щодо війни в Україні.

Але звичайно, має бути зрозуміло, про що конкретно ми говоритимемо, — наголосив він.

Канцлер Німеччини знову звинуватив Путіна в тому, що той переслідує імперіалістичну мету і хоче поставити під сумнів саме існування України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?