Близько 10 дронів РФ залетіло до Білорусі у липні. В чому причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Близько 10 дронів РФ залетіло до Білорусі у липні. В чому причина

Близько 10 дронів РФ залетіло до Білорусі у липні. В чому причина

Впродовж липня на територію Білорусі залітали щонайменше 9 ударних дронів типу "Shahed-131/136". Цими безпілотниками РФ регулярно атакує Україну.

Головні тези:

 

  • Більшість дронів, що влітають до Білорусі, регулярно повертаються на територію України, але також є випадки, коли вони зникають на глибині білоруського краю.
  • Нові масштаби заходу “Шахедів” спостерігалися у липні, коли в одну ніч у Білорусі залетіло не менше ніж п'ять дронів-камікадзе.
  • Військово-повітряні сили Білорусі були змушені реагувати на цю загрозу, піднімаючи винищувачі для захисту повітряного простору країни.

Російські дрони продовжують залітати до Білорусі

Як зазначається, всього з 11 по 31 липня в Білорусь залітали дев'ять дронів. А саме:

  • один вибухнув і впав у Білорусі;

  • сім полетіли на територію України;

  • доля ще одного невідома.

Більшість із них, а точніше сім із дев'яти, за даними моніторингової групи, поверталися на територію України, інші ж залітали вглиб Білорусі.

Так дрон, який залетів до Білорусі вночі 13 липня, пройшов понад 350 км аж до самого Вітебська і після цього зник, що з ним було далі і де він — невідомо. Ще один "Шахед", який був четвертим за рахунком, 16 липня пролетів над Білоруссю понад 400 км та вибухнув, впавши в Жовтневому районі Гомельської області, — зазначає "Гаюн".

Попередні дрони РФ в Білорусі

Ц ніч із 30 на 31 липня стався наймасовіший захід "Шахедів" у повітряний простір Білорусі за весь період моніторингу.

За інформацією "Беларускі Гаюн", загалом за минулу ніч у Білорусь залетіло не менше ніж п'ять дронів-камікадзе типу "Шахед".

Через це ВПС Білорусі з аеродрому "Барановичі" підняли винищувач, який понад годину літав по всьому південному сходу країни поблизу прикордоння.

Дрони-камікадзе вторглися в повітряний простір Білорусі в районі смт Лоїв, с. Асаревичі та с. Кірове. Кірове.

Більшість дронів після заходу одразу йшли вглиб Поліського радіаційно-екологічного заповідника і далі назад в Україну, але один із дронів пролетів Білоруссю понад 260 км, аж до м. Столін (Брестська обл.), — пише "Беларускі Гаюн".

11 липня один із "шахедів", якими РФ атакувала Україну, також залетів до Білорусі й перебував у білоруському повітряному просторі країни щонайменше 1 годину.

При цьому Військово-повітряні сили Білорусі піднімали у повітря винищувачі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?