Bloomberg довідався про наміри США надати Україні систему ППО Patriot
Категорія
Світ
Дата публікації

Bloomberg довідався про наміри США надати Україні систему ППО Patriot

ЗРК Patriot
Джерело:  Bloomberg

Кошти на нову систему Patriot  для України, ймовірно, будуть виділені з пакета допомоги на суму 61 млрд дол, нещодавно схваленого Конгресом США.

США планують надати Україні ще одну систему ППО Patriot — Bloomberg

Сполучені Штати розглядають можливість передати Україні ще одну батарею зенітно-ракетних комплексів Patriot для посилення протиповітряної оборони.

Як повідомляє міжнародна агенція Bloomberg з посиланням на інформовані джерела, адміністрація Байдена працює над тим, щоб відправити в Україну додаткову батарею ЗРК Patriot. Таким способом США і союзники намагаються задовольнити попит країни на додаткові засоби ППО для відбиття посилених російських атак.

Джерела зазначають, що США розглядають постачання батареї Patriot разом з радарами. Європейські союзники України також працюють над планами надіслати Києву додаткові системи протиповітряної оборони зі своїх запасів, кажуть співрозмовники Bloomberg.

Батарея Patriot включає радари й станції управління для виявлення, відстеження і наведення на ворожу зброю, пускові установки ракет і допоміжні транспортні засоби. Кошти на нову систему Patriot, ймовірно, будуть виділені з пакета допомоги на суму 61 мільярд доларів, нещодавно схваленого Конгресом.

Посилення протиповітряної оборони України є пріоритетом для Білого дому після ухвалення Конгресом пакета національної безпеки, зазначає видання.

Patriot потрібні для захисту Харкова

14 травня до Києва приїхав державний секретар США Ентоні Блінкен, щоб обговорити з президентом Зеленським питання війни та допомоги від США.

Як наголосив український лідер на зустрічі з Блінкеном, Україні потрібні системи Patriot від партнерів для захисту Харкова. Він заявив, що відповідні комплекси — "найбільший дефіцит" для Сил оборони.

Як мінімум, треба розмістити по одному Patriot в Харкові та Харківській області, щоб вберегти людей від російських обстрілів. Тобто, як пояснив Зеленський, Харківщині треба мінімум два Patriot.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?