У "ПВК Вагнера" підтвердили смерть найманців РФ у Малі
Категорія
Світ
Дата публікації

У "ПВК Вагнера" підтвердили смерть найманців РФ у Малі

У "ПВК Вагнера" підтвердили смерть найманців РФ у Малі
Джерело:  online.ua

Російський телеграм-канал “Разгрузка Вагнера”, який повʼязують із керівництвом “ПВК Вагнера”, підтвердив смерть найманців на півночі Малі.

Головні тези:

  • Бойовики “ПВК Вагнера” підтвердили смерть своїх найманців в Малі під час бойових дій проти місцевих угруповань.
  • За підтвердженням телеграм-каналу “Разгрузка Вагнера” багато найманців загинули, включаючи керівника Сергія Шевченка.
  • Дії “ПВК Вагнера” в Малі стали причиною втрат серед угруповань повстанців та армії Малі.

Росіяни підтвердили загибель “вагнерівців” у Малі

Як зазначається, 22—27 липня найманці “ПВК Вагнера” вели бойові дії проти “Координаційного руху Азаваду” і місцевого угруповання “Аль-Каїда” у районі населеного пункту Тін-Зауатін.

Стверджується, що під керівництвом російського бойовика Сергія “Пруда” Шевченка найманці нібито відбили декілька атак повстанців, але 27 липня їх залишилося троє. Сам Шевченко теж загинув.

У заяві не уточнили, скільки всього бойовиків “ПВК Вагнера” померло. Однак повстанці заявляли, що вдалося вбити близько 20 «вагнерівців».

Що цьому передувало

28 липня стало відомо, що повстанці-туареги вбили й поранили десятки найманців «ПВК Вагнера».

Армія Малі повідомила, що в боях двоє її солдатів загинули і 10 зазнали поранень. Однак при цьому ліквідовано близько 20 бойовиків. Крім того, за словами військових під час виконання місії розбився один із гелікоптерів армії в місті Кідал, обійшлося без загиблих

На Мі-8, з великокаліберного кулемета вбитий командир гелікоптера. Правак вивів гелікоптер та посадив на безпечній відстані. Мі-24, вихреве кільце. Екіпаж живий у повному складі, - йдеться у повідомленні.

Тобто обидва гелікоптера були виведені з бою в результаті влучної стрільби бійцями угрупуванням CSP-DPA.

За повідомленням повстанського руху "Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку" (CSP-PSD), його бійці захопили бронетехніку, вантажівки та цистерни під час боїв у прикордонному місті Тінзауатен.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?