Боєць з ампутацією — ще й “вагітний”. Станіслав "Уксус" Дехтяр про ВЛК, МСЕК та неповагу до ветеранів
Категорія
Україна
Дата публікації

Боєць з ампутацією — ще й “вагітний”. Станіслав "Уксус" Дехтяр про ВЛК, МСЕК та неповагу до ветеранів

Станіслав "Уксус"  Дехтяр
Джерело:  online.ua

Ветеран 24-го батальйону "Айдар" Станіслав Дехтяр із позивним “Уксус” в інтерв'ю Online.UA розповів, як працюють ВЛК та МСЕК під час війни та які це має наслідки.

Головні тези:

  • Ветеран Станіслав "Уксус" Дехтяр описує проблеми, з якими стикаються воїни, коли проходять ВЛК та МСЕК.
  • Вкрай важливо, аби українці нарешті зрозуміли, хто такі ветерани, а також навчилися поважити бійців та бійчинь, які боролися та продовжують боротися за незалежність батьківщини.

Що не так з ВЛК та МСЕК

Напевно, найбільша неповага до ветеранів, яка в нас існує в країні — це ВЛК і МСЕК. Бо це повна неповага до людей. Ти маєш ходити за тими людьми, буквально бігати, щоб тобі написав кожен лікар своє заключення — це повна нісенітниця.

Станіслав “Уксус” Дехтяр

Станіслав “Уксус” Дехтяр

Ветеран 24-го батальйону "Айдар"

Станіслав Дехтяр поділився власною історією. Як виявилося, лікар-хірург написав “Уксусу” рішення ВЛК, в якому йшлося про те, що ветеран “вагітний” згідно з статтею 73 пункт А.

Захисник припускає, що це була помилка через неуважність, однак проблема полягає в тому, що такі випадки непоодинокі.

Наприклад, лікар-невропатолог написав мені, що в мене скарга на відсутність правої нижньої кінцівки. Конкретно, що в мене “скарга”… Сюр? Так, сюр! А потім вже, коли ми вчиталися у те, що мені інші лікарі понаписували… Ортопед написав мені, що потрібно визнати мене непридатним згідно з ст. 63 пункт А — це ампутація, і ст. 73 пункт А — це вагітність з ускладненнями.

Фото: Станіслав “Уксус” Дехтяр

Він зазначає, що не вчитувався в статті, поки не помітили його товариші з батальйону, коли він скинув їм відповідні документи. І вони такі: “Ну, все, ти “вагітний! Ми тебе вітаємо!”.

Як зазначає ветеран, хоча це й кумедні ситуації, однак водночас вони є відображенням того хаосу, який відбувається в українських медичних закладах та службах.

Станіслав Дехтяр звертає увагу на те, що саме ВЛК фактично вирішує подальшу долю людини, однак, здається, працівники комісій про це часто забувають.

Документи ж ідуть далі, і далі їх будуть дивитися й побачать, що боєць, 28 років з ампутацією — ще й “вагітний”!

Як в Україні ставляться до ветеранів ЗСУ

Станіслав Дехтяр зазначає, що наразі в нашій країні сформувалася дуже дивна ситуація щодо ставлення до ветеранів.

Йдеться про те, що українське суспільство не готове за замовчуванням поважати людину за те, що ця людина — ветеран.

Багато людей досі взагалі не знають, хто такі ветерани — їм це також потрібно пояснювати.

У нас зараз “учасник бойових дій” дорівнює “ветеран”. Але людям треба пояснити, хто такий ветеран. Тому що в нас зараз близько 1 мільйона ветеранів буде в країні. Треба пояснювати, чому ці люди заслуговують на повагу, а також те, що не кожна людина у формі — ветеран, що не кожний військовий — хороша людина.

Станіслав “Уксус” Дехтяр

Станіслав “Уксус” Дехтяр

Ветеран 24-го батальйону "Айдар"

За словами ветерана, також не варто ідеалізувати та романтизувати поняття як ветеранів, так і військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?