Боррель назвав умову участі Росії у другому Саміті миру
Категорія
Політика
Дата публікації

Боррель назвав умову участі Росії у другому Саміті миру

Жозеп Боррель
Джерело:  Укрінформ

За словами очільника європейської дипломатії Жозепа Борреля, участь Росії у другому Мирному саміті має базуватись на вимогах міжнародного права, а не ультиматимах кремлівського диктатора Володимира Путіна. 

Головні тези:

  • Участь Росії у другому Мирному саміті має базуватись на вимогах міжнародного права, а не ультиматумах кремлівського диктатора Путіна.
  • Європейська дипломатія має плани по залученню більшої кількості країн для підтримки мирного плану України.
  • Боррель наголосив на важливості підтримки Формули миру президента Зеленського як єдиного мирного плану.
  • Результати першого Саміту миру у Швейцарії є підґрунтям для покращення у подальших діях ЄС та України.
  • Потрібно активно протидіяти російській пропаганді.

Росія не буде диктувати умови завершення війни проти України на Саміті миру

Ми вже сказали те, що було сказано, - наступний крок вимагає залучення Росії. Але як треба сприймати те, що президент Путін сказав під час візиту прем’єра Орбана до Москви? Подивіться - це ті передумови, які висуває Путін. Так, зрозуміло, ми маємо покладати надії на мир через дипломатичні переговори, але на певній основі. І це не путінська основа, - зазначив Боррель.

Очільник європейської дипломатії зазначив що під час спілкування з главою МЗС України Дмитром Кулебою європейські дипломати обговорили план подальших дій за результатами проведенного першого Саміту миру у Швейцарії.

Які плани в України та ЄС після проведення першого Саміту миру

Зокрема, сторони дійшли згоди у необхідності залучення якомога більшої кількості країн для підтримки мирного плану, запропонованого Україною.

Також Боррель зазначив, що Євросоюз підтримує єдиний мирний план з припинення війни - формулу миру президента Володимира Зеленського.

Росію хочуть залучити до реалізації української Формули миру
Володимир Зеленський

Саміт у Швейцарії мав добрий результат, але він має бути покращений. Близько 90 країн погодилися з підсумковою заявою цієї зустрічі, але ми маємо йти далі, щоб протидіяти російській пропаганді, роз’яснювати та пояснювати всім і кожному у світі , що саме відбувається. Що це Росія здійснює атаку проти України. Щоб нагадати, що є агресор, і є сторона, яка піддається агресії. Що Україна обороняється, і ми допомагаємо Україні у самозахисті. Ми підтримуємо Формулу миру Президента Зеленського, яка є єдиним мирним планом у цьому місті, у Брюсселі. Єдиним мирним планом, який підтримує Європейський Союз, - наголосив Боррель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?