Боррель представить план із закупівлі озброєння для України. Відомий термін
Категорія
Україна
Дата публікації

Боррель представить план із закупівлі озброєння для України. Відомий термін

боррель
Джерело:  Politico

Глава дипломатії Європейського союзу Жозеп Боррель представить план із закупівель озброєння для України до квітня цього року.

Що відомо про план ЄС із закупівлі озброєння для України

Як зазначає видання, документ містить конкретні дії минулого тижня, датованому 25 березня, викладено кроки з нарощування фінансової та військової підтримки України.

Згідно з документом, вищий дипломат ЄС Жозеп Боррель "має представити пропозицію про спільні ініціативи щодо закупівель (летальних і нелетальних) до квітня 2024 року".

Боррель також "активізує зусилля" щодо укладення угоди про виділення наступного траншу в розмірі 500 мільйонів євро в рамках Європейського фонду миру, який блокує Угорщина.

Крім цього Боррель і країни ЄС також продовжать обговорення зобов'язань у сфері безпеки, щоб завершити роботу над спільною заявою ЄС і України.

Скільки ще військової допомоги отримає Україна

До літа цього року ЄС планує підготувати 60 тисяч українських солдатів, а також передати 500 тисяч артилерійських снарядів. До кінця року ця цифра має перевищити 1 мільйон.

Також європейська оборонна промисловість надає Україні 400 тисяч снарядів за комерційними контрактами.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Єврокомісія вже виплатила Україні перший транш макрофінансової бюджетної підтримки на суму 4,5 млрд євро.

За даними Financial Times, наразі Європейська комісія розглядає варіанти, які б дозволили обійти статтю 41(2) Договору Євросоюзу, що забороняє закупівлю зброї зі спільного бюджету.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?