Боррель закликав Європу готуватися до нової війни
Категорія
Світ
Дата публікації

Боррель закликав Європу готуватися до нової війни

Боррель
Джерело:  Euractiv

На переконання шефа європейської дипломатії Жозепа Борреля, війна РФ проти України - це не те єдине, чого варто боятися мешканцям Євросоюзу.

У Європі можлива масштабна війна

Дипломат звертає увагу на те, що ризик нової війни у Європі не є фантазією, а це означає, що європейці повинні знайти нові способи, щоб профінансувати підготовку до неї.

Його заява пролунала одразу після того, як кілька європейських військових та політичних лідерів нещодавно попередили, що Путін може вдертися в НАТО уже в найближчому майбутньому.

Над нами, безсумнівно, нависає війна… і звичайна війна високої інтенсивності в Європі більше не є фантазією.

Жозеп Боррель

Жозеп Боррель

Шеф європейської дипломатії

За словами Борреля, саме РФ загрожує Європі своєю війною в Україні та гібридними атаками на країни ЄС.

Дипломат закликає е ігнорувати небезпеку попри те, що “війна почнеться не завтра”.

Як Європа повинна підготуватися до війни

На переконання шефа європейської дипломатії, насамперед має йтися про збільшення інвестицій в оборону.

Для цього знадобиться новий механізм міжурядового фінансування, який схожий на той, що був створений під час фінансової кризи.

Жозеп Боррель також відреагував на побоювання страх європейців щодо повернення у Білий дім Дональда Трампа, який погрожував не захищати тих союзників НАТО в Європі, які не витрачають достатньо на оборону.

Парасолька США, на яку ми покладалися з часів холодної війни, може бути відкритою не весь час. Можливо, залежно від того, хто керує Вашингтоном, ми не можемо покладатися на захист Америки.

Жозеп Боррель

Жозеп Боррель

 Шеф європейської дипломатії

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?