БпЛА не здатні замінити необхідні Україні озброєння — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

БпЛА не здатні замінити необхідні Україні озброєння — Зеленський

Володимир Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна досягла вражаючих результатів у виробництві та застосуванні БпЛА, однак вони не можуть замінити усіх необхідних Україні озброєнь. 

Безпілотники не можуть замінити Україні спектр усіх необхідних озброєнь

Ми виробляємо багато безпілотників, але вони не є альтернативою будь-якій зброї, — підкреслив глава держави.

В інтерв’ю виданню  Axel Springer президент підкреслив, що наразі Україні дуже допомагає у розв’язаній Росією злочинній війні виробництво та застосування власних БпЛА.

Я думаю, що те, що ми збільшили виробництво, нам дуже допомагає. Але це не заміна протиповітряної оборони, це не заміна далекобійної зброї, ракет, далекобійної артилерії, — підкреслив Зеленський.

Західні аналітики вказують на зростання ролі FPV-дронів на фронті в Україні

Як зазначають журналісти видання Foreign Policy із посиланням на аналітиків, наразі українські військові намагаються компенсувати гострий дефіцит боєприпасів на фронті використанням відносно дешевих FPV-дронів.

Наголошується, що більше двох третин підбитих останніми місяцями танків окупаційної армії РФ було атаковано за допомогою українських FPV-дронів.

На даний момент обидві сторони мають необхідні практичні навички.

Старший науковий співробітник Євразійської програми Інституту досліджень зовнішньої політики Роб Лі зазначив, що точність FPV-дронів становить менше 50%. Він вказав, що для знищення танка може знадобитися з десяток або більше FPV-дронів.

Видання пише, що ЗСУ дедалі більше залежать від дронів, коли Україна все ще чекає від США та інших країн Заходу військової допомоги, зокрема й боєприпаси.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?