Британія не дозволила Україні використовувати ракети Storm Shadow для ударів по Курщині
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія не дозволила Україні використовувати ракети Storm Shadow для ударів по Курщині

Українські Storm Shadow
Джерело:  The Telegraph

Велика Британія відмовилась надавати Україні дозвіл на удари ракетами Storm Shadow по об'єктах і цілях злочинної армії РФ у Курській області. 

Головні тези:

  • Британія не надала Україні дозволу на використання ракет Storm Shadow для нанесення ударів по об'єктах злочинної армії РФ у Курській області.
  • Позиція Британії щодо цього питання залишається незмінною, не дозволяючи Україні використовувати ракети з дальністю ураження до 250 км для боїв на території РФ.
  • Президент Володимир Зеленський намагався переконати Британію в знятті обмежень на удари ракетами Storm Shadow по території РФ, але до цього не дійшло.
  • Британія не може надати такий дозвіл самостійно, оскільки виробляє ракети Storm Shadow спільно з Францією, яка також повинна погодити використання ракет Україною.
  • Україна також звернулася до США з проханням дозволити використання ракет ATACMS для наступу на Курську область, але наразі отримала відмову.

Що відомо про позицію Британії щодо дозволу Україні бити Storm Shadow по РФ

За інформацією журналістів із посиланням на співрозмовника з британського уряду, жодних змін в позиції країни щодо дозволу Україні використовувати ракети Storm Shadow для ударів по території Росії не відбулось.

У матеріалі видання зазначається, що ракети з дальністю ураження до 250 км дозволили б Україні завдавати ударів по аеродромах і логістичних центрах злочинної армії РФ, які використовуються російськими окупантами для протидії наступу ЗСУ на Курщині.

Автори публікації підкреслюють, що минулого місяця президент Володимир Зеленський під час візиту до Великої Британії переконував прем’єр-міністра Кіра Стармера щодо зняття обмежень на удари ракетами Storm Shadow по території РФ.

За словами командира британських танкових військ у відставці Гаміша де Бреттона-Гордона, ракети Storm Shadow могли б знищити залізничні вузли і ключові дороги, що ведуть до Курська та будь-які аеродроми у радіусі 100 км.

Британія відмовила Україні у дозволі на удари Storm Shadow по Курщині
Винищувач ПС ЗСУ МіГ-29

На його переконання, такий дозвіл продемонстрував би рішучість Заходу у підтримці України.

Чому Британія не може надати Україні дозвіл на удари Storm Shadow по РФ

Однак Велика Британія не може одноосібно надати Україні такий дозвіл, оскільки виробляє ракети Storm Shadow спільно з Францією.

Отже Франція також має надати Україні такий дозвіл разом із Британією.

Крім того, Україна звернулася до США з проханням дозволити використання ракет дальнього радіусу дії ATACMS для наступу на Курську область, але поки що отримала відмову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?