Британія оголосила про новий пакет допомоги Україні. Що туди ввійшло
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія оголосила про новий пакет допомоги Україні. Що туди ввійшло

Британія та Україна

Новий міністр оборони Великої Британії Джон Хілі під час візиту до Одеси 7 липня менш ніж через 48 годин після свого призначення пообіцяв посилити підтримку України.

Головні тези:

  • Новий міністр оборони Великої Британії оголосив про новий пакет допомоги Україні, що включає артилерійські гармати, боєприпаси та ракети Brimstone.
  • Цей пакет допомоги доповнить раніше відправлену Великою Британією допомогу та підтримає Україну під час російської агресії.
  • Санкції Британії проти РФ також вплинули на ряд російських компаній та осіб, включаючи Мосбіржу та голову компанії “Авіто”.
  • Уряд Великої Британії намагається підтримувати незалежність України та впливати на ситуацію в регіоні шляхом підтримки та санкцій.
  • Надання додаткової військової допомоги та посилення санкцій є частиною стратегії Великої Британії на підтримку України та засудження агресії РФ.

Британія надасть Україні новий пакет допомоги

Після зустрічі з президентом Зеленським та переговорів зі своїм колегою, міністром оборони Рустемом Умєровим, Хілі оголосив, що Велика Британія надасть Україні новий пакет підтримки, який включатиме більше артилерійських гармат, чверть мільйона боєприпасів та майже 100 високоточних ракет Brimstone.

Під час візиту, який збігся у часі зі святкуванням Україною щорічного Дня ВМС, міністр оборони підтвердив, що нова влада у Вестмінстері посилить непохитну підтримку України з боку Великої Британії.

Можливо, в уряді відбулися зміни, але Велика Британія єдина в підтримці України. Як новий міністр оборони, я гарантую, що ми посилимо підтримку з боку Великої Британії, збільшивши поставки життєво необхідної військової допомоги.

Цей уряд непохитний у своєму зобов'язанні продовжувати надавати військову допомогу і стоятиме пліч-о-пліч з нашими українськими друзями стільки, скільки буде потрібно.

Новий пакет допомоги зокрема включає:

  • чверть мільйона боєприпасів 50-го калібру

  • 90 протитанкових ракет Brimstone

  • 50 малих військових катерів для підтримки річкових і прибережних операцій

  • 40 машин розмінування

  • 10 артилерійських гармат AS-90

  • 61 бульдозер для будівництва оборонних позицій

  • підтримка раніше подарованих AS-90, в тому числі 32 нових стволів і критично важливих запасних частин, які допоможуть Україні випустити ще 60 000 155-мм снарядів.

Джон Хілі також доручив урядовцям забезпечити, щоб обіцяний у квітні пакет військової допомоги був прискорений і доставлений в Україну в повному обсязі протягом наступних 100 днів.

У квітні цього року Велика Британія оголосила про надання Україні найбільшого в історії пакета військової допомоги, який включає 400 транспортних засобів, 1600 ударних ракет і ракет ППО, в тому числі додаткові високоточні керовані ракети дальнього радіусу дії Storm Shadow, чотири мільйони боєприпасів і 60 катерів, включаючи морські рейдові кораблі.

Що відомо про санкції Британії проти РФ

Як зазначається, під нові санкції Британії потрапили найбільша в Росії за обсягом торгів Мосбіржа, Національний розрахунковий депозитарій (НРД), Національний кліринговий центр (НКЦ), СПБ Біржа, низка банків та шість російських судів.

Крім того, санкції торкнулися голови Мосбіржі Юрія Денісова та засновника Kismet Capital Group Івана Тавріна (групі, зокрема, належить «Авіто»), співвласника «Групи Астра» Дениса Фролова та власника групи S8 Capital Армена Саркісяна та інших.

Також під обмеження потрапили компанії з Китаю, Киргизстану, Туреччини, Ізраїлю, ЦАР та ОАЕ, які допомагали Росії вести війну проти України, обходити попередні санкції, або постачали їх необхідне обладнання, дрони та плати.

Загалом у новому списку санкцій понад 40 юросіб та фізосіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?