Британія відправить до Польщі винищувачі Typhoon. Яка причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія відправить до Польщі винищувачі Typhoon. Яка причина

винищувач
Джерело:  RMF 24

Велика Британія відправить до Польщі винищувачі Typhoon, які захищатимуть польський повітряний простір.

Що відомо про відправку до Польщі винищувачів Typhoon

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що в межах своєї підтримки Варшави Лондон відправить до Польщі винищувачі Typhoon.

За словами глави британського уряду, відповідне розміщення винищувачів планується на наступний рік.

Винищувач Eurofighter Typhoon (фото — wikipedia.org)

Сунак у ході візиту до Варшави зазначив, що Лондон має намір долучитися до патрулювання польського неба.

Протиповітряна оборона є життєво важливою, і Велика Британія хоче підтримати Польщу в цьому та тісно співпрацювати з вами, — заявив Сунак.

Крім того, додав Сунак, у межах навчань НАТО Steadfast Defender, що триватимуть до кінця травня, Лондон також відправить до Польщі 16 тисяч британських військових.

У контексті триваючої широкомасштабної військової агресії РФ проти України Сунак зазначив, що між Польщею та Великою Британією "існує великий зв'язок, який будує безпеку в ситуації війни в Україні".

Ми великі військові держави, які допомагають Україні. Ми вже два роки допомагаємо сусіду Польщі. Коли йдеться про нашу військову допомогу, я хочу допомогти ще більше, — наголосив британський прем'єр.

Візит Сунака до Польщі

Глава британського уряду Ріші Сунак 23 квітня у Варшаві провів зустрічі з польським колегою Дональдом Туском, а також із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Також у Польщі Сунак анонсував пакет допомоги Україні на 500 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 617 мільйонів доларів), та збільшення британських витрат на оборону до 2,5% ВВП.

Крім того, він заявив, що Британія переведе свої витрати на оборону на "воєнні рейки". Причиною цього є досвід війни РФ проти України.

Додамо, що під час повітряних ударів російських окупантів по території України Польща іноді піднімає свої військові літаки у повітря, зокрема винищувальну авіацію, для забезпечення безпеки повітряного простору. Один з таких випадків стався 11 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?