Британія зробила Росії жорстке попередження на тлі теракту у «Крокус Сіті Холі»
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія зробила Росії жорстке попередження на тлі теракту у «Крокус Сіті Холі»

Теракт «Крокус Сіті Холі»
Джерело:  The Telegraph

Представники британських силових відомств попередили кремлівського диктатора Володимира Путіна про наслідки у разі використання теми теракту в Підмосковʼї для посилення зброїної агресії проти України. 

Британські спецслужби виступили із жорстким попередженням Путіну

Відчайдушне бажання Путіна перекласти все це на Україну не є дивним, оскільки він намагається ще більше обдурити російський народ, вдаючи, що всередині Росії немає незгоди. Він не повинен використовувати цей сфабрикований зв’язок як будь-який привід для посилення своєї незаконної війни в Україні, — цитують журналісти видання високопосадовців з британських силових відомств.

При цьому керівниця Комітету закордонних справ Палати громад від Консервативної партії Алісія Кернс зазначила, що підконтрольні Кремлю ЗМІ вже поширюють фейкові відео з нібито українськими посадовцями.

У спробі звинуватити Україну та надати Путіну певний захист за військові злочини, які він скоює в Україні або ще гірше — привід для подальших звірств. Немає жодних ознак будь-якого зв’язку з Україною, ані будь-яких достовірних підстав припускати їхню причетність, — зазначила Кернс.

Що кажуть у США

У Держдепі США оприлюднили заяву очільника відомства Ентоні Блінкена у зв’язку із терактом у підмосковному «Крокус Сіті Холі».

США рішуче засуджують смертоносний терористичний акт у Москві. Ми висловлюємо найглибші співчуття сім'ям і близьким загиблих і всім, хто постраждав від цього огидного злочину. Ми засуджуємо тероризм у всіх його формах і солідарні з народом Росії, який сумує за загибеллю людей внаслідок цієї жахливої події, — зазначається у заяві держсекретаря.

Із засудженням теракту також виступила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

Ми висловлюємо найглибші співчуття тим, хто втратив близьких, а також тим, хто був поранений або постраждав унаслідок цих безсовісних нападів на невинних цивільних осіб. ІДІЛ — спільний ворог-терорист, якого необхідно перемогти всюди, — підкреслила речниця Білого дому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?