Це вже було. Зеленський вперше відреагував на теракт в Москві — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Це вже було. Зеленський вперше відреагував на теракт в Москві — відео

Офіс Президента України
Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні відреагував на спроби російського диктатора Володимира Путіна звинуватити Україну теракті в Московській області 22 березня.

Зеленський прокоментував спроби РФ звинуватити Україну теракті 

Те, що сталося вчора в Москві, очевидно, і Путін, і інші покидьки просто намагаються звалити на когось іншого. У них завжди однакові методи. Це вже було. І підірвані будинки були, і розстріли, і вибухи. І завжди вони звинувачують інших.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Президент зауважив, що росіяни, прийшовши в Україну та спалюючи наші міста, звинувачують у цьому Україну. За словами глави держави, росіянам все одно, що відбувається всередині їхньої ж країни.

Вчора ще все це сталося, і ця нікчема Путін, замість того щоб займатись своїми громадянами Росії, звертатись до них, добу мовчав — думав, як це притягнути до України. Все абсолютно передбачувано.

Президент заявив, що тих сотень тисяч росіян, які зараз вбивають на українській землі, точно вистачило б, щоб зупинити будь-яких терористів.

І якщо росіяни готові мовчки вмирати в «крокусах» та не ставити жодних питань своїм спецслужбам, то Путін ще не одну таку ситуацію спробує повернути на користь своїй особистій владі.

Зеленський зазначив, що терористи завжди повинні програвати, і подякував усім, хто справді захищає життя. Він додав, що українці усім світом мають захищатись від тих, хто вважає людей просто витратним матеріалом.

Стрілянина "Крокус Сіті Хол" у Московській області: що відомо

Увечері 22 березня в концертному залі музичного центру «Крокус Сіті Хол» у Красногорську Московської області під час концерту гурту "Пікнік" відбулася стрілянина.

Також там спалахнула пожежа, завалився дах. Російські ЗМІ заявляють, що до зали увірвалося щонайменше троє людей в камуфляжі, які відкрили стрілянину з автоматичної зброї.

Відповідальність за теракт взяли на себе бойовики ІДІЛ. Водночас російські пропагандисти та ФСБ звинуватили у причетності Україну.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що теракт — це свідома провокація російських спецслужб за вказівкою Путіна. У МЗС також категорично відкинули звинувачення в нібито причетності Києва.

Станом на 23 березня відомо про 133 загиблих. "Медуза" зазначає, що це найбільший теракт у Росії за кількістю загиблих після Беслана. Тоді через захоплення бесланської школи №1 у вересні 2004 року загинули 334 людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?