Британія вже передала Україні ракети дальнього радіусу дії — CNN
Категорія
Україна
Дата публікації

Британія вже передала Україні ракети дальнього радіусу дії — CNN

Британія вже передала Україні ракети дальнього радіусу дії — CNN
Джерело:  online.ua

Велика Британія вже поставила Україні крилаті ракети Storm Shadow. Це дало українським силам можливість наносити удари великої дальності по російським військам напередодні контрнаступу.

Джерело: CNN

Україна отримала Storm Shadow від Британії

Західний чиновник розповів виданню, що Велика Британія раніше заявляла, що постачатиме Україні зброю великої дальності, тепер це буде включати кілька ракет Storm Shadow.

Британський уряд чітко дав зрозуміти, що це лише відповідь на навмисні напади Росії на цивільну національну інфраструктуру та є пропорційною відповіддю, - сказав він.

Про кількість переданих ракет невідомо.

Ракета дійсно змінює гру з точки зору дальності і дає Києву можливості, про які він запитував з початку війни, - сказав чиновник.

Західний чиновник повідомив CNN, що Велика Британія отримала запевнення від українського уряду, що ці ракети будуть використовуватися лише в межах суверенної території України, а не всередині Росії.

Що відомо про ракети Storm Shadow

Storm Shadow — це крилата ракета великої дальності зі можливостями маскування. Вона спільно розроблена Великою Британією та Францією та зазвичай запускається з повітря.

Ракета має дальність стрільби понад 250 км, це менше за 300 км армійських тактичних ракетних систем «земля-земля» (ATACMS) американського виробництва, про які Україна давно просила.

Важливо те, що Storm Shadow має радіус дії, щоб завдати глибоких ударів по окупованій Росією території на сході України.

Відповідно до MBDA Missile Systems, європейської компанії, яка виробляє ракети, Storm Shadow — це «зброя глибокого удару», здатна «експлуатуватися вдень і вночі за будь-якої погоди» та яка має передову навігаційну систему для забезпечення точності.

Після запуску зброя опускається на висоту місцевості, щоб уникнути виявлення. Після наближення до цілі його бортовий інфрачервоний механізм самонаведення звіряє зображення цілі зі збереженим зображенням, щоб забезпечити точний удар і мінімальний побічний збиток, - йдеться на сайті виробника.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?